Jump to content

Így könnyen megy az életmódváltás

2018. 09. 30. 10:27

Ideje elkezdened dolgozni a beachbody -n, amivel majd nem szégyellsz a Balaton parton végigvonulni a nyálcsorgató, kiéhezett, napozgató hölgyek között. Ezen felül egy új embert köszönthetsz a személyedben, aki az egészséges életmódjának köszönhetően 180 fokos fordulattal veszi be a világot. 

Róma sem egy nap alatt épült!

.. és a súlyfelesleget sem egy nap alatt hoztad össze.

“Ne egy hét alatt akarj megszabadulni a felesleges kilóktól, hisz a súlytöbbletet sem egy éjszaka alatt szedted fel. Sokan túl nagy elvárásokat támasztanak magukkal szemben, amelyeket nem tudnak teljesíteni, így csalódás éri őket, s hamar feladják az új életformát. Mindig apró, reális célok kellenek, amelyeket könnyen meg tudsz valósítani. A sikerélmény újabb és újabb lendületet ad majd a folytatáshoz”

– tanácsolja Kiss Gergely személyi edző. Kifogásból sok van, életből viszont csak egy.

Az elhatározás a kulcsa!

Dudás Lili személyi edző gyerekkorában több mint 100 kilót nyomott. Mostanra 40 kilóval kevesebb, és ez több munkánál. Ez egy küldetés!

„Az életmódváltás nem egy rövid távú program, sok-sok kitartásra lesz szükséged, de minden lehetséges, csak akarni kell!”

– vallja Lili, aki rengeteg emberrel találkozott már munkájából kifolyólag.

Étrend és mozgás, legalább heti 3x!

Minden mentor egyetért abban, hogy a tudatosan módosított, megfelelő étrend és a heti háromszori intenzív testmozgás nem csak a testet, de az elmét is éberen tartja.

„Kerüld a drasztikus diétákat, a cukrot és a lisztes finomságokat. Helyettük fogyassz gyakran és rendszeresen teljes értékű, vitaminokban gazdag ételeket, valamint tudatosan figyelj oda a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitelére. Válassz olyan mozgásformát, amely örömet és kikapcsolódást okoz számodra, így könnyebb lesz megvalósítani a kitűzött célt.”

Nyugodtan kérj segítséget!

Nem leszel ennek az összetett edzéstervnek és étrendnek szakértője rögtön az elején, úgyhogy érdemes kikérni szakértők véleményét, illetve egy specialistával személyre szabott étrendet összerakni. A személyi edző pedig minden másban segít, ami a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgásodat segíti elő.

Az étrend-kiegészítő nem pótolja az étkezést!

Sokan abba a hibába esnek, hogy az étrend-kiegészítőt főétkezések helyett viszik be a szervezetükbe, pedig ez nem jó módszer. Nem helyettesíti a megfelelő mennyiségű táplálkozást. A rendszeres mozgás elképesztő mennyiségű vitamint vesz ki belőled, ezeket pedig mindenképp pótolni kell, még kiegyensúlyozott étrend mellett is.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)