
Egyszerű a képlet: paradicsom=egészség. Persze ez leginkább akkor igaz, ha direkt termelőtől szerzed be – de ez valószínűleg nem újdonság számodra, és nem kell megmagyarázni.
Szóval ez a piros, lédús zöldség azért maga a jóság, mert...
- magas karotid, és flavonoid tartalma gondoskodik a vér egészségéről és megvéd az ivóvízben található extra fluroidtól is.
- A benne nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin és likopin erős sejtvédő hatású,
- a likopin ráadásul még öregedésgátló hatással is bír: gondoskodik a bőr egészségéről, plusz
- serkenti a karnitin nevű aminosav termelődését, ami pedig 30%-kal növeli meg a zsírégetést.
- Oxálsavtartalma elősegíti a bélmozgást, vagyis hozzájárul az emésztés serkentéséhez.
Különböző kutatások pedig bizonyították, hogy a paradicsom csökkenti a vérrögök, a stroke és a szívbetegségek, valamint a rákos betegségek (különösen a mell-, a prosztata-, és a hererák) kialakulásának esélyét, valamint segít a cukorbetegek szervezetében helyreállítani a biokémiai egyensúlyt.