Jump to content

Te is túl sok kávét iszol?

2018. 07. 13. 08:14

A kávézás pontosan az a tevékenység, amelynél megoszlik az emberek véleménye: Az egyik fél szerint káros és nem szabadna fogyasztani, míg vannak akik úgy vélik, hogy igenis egészséges. Itt is leszögezhetjük véleményem szerint, hogy az aranyközépút a legideálisabb, és erre tudományos tények is vannak.

A kávé bizony egészséges ital, hiszen kutatások mutatták ki, hogy megelőzheti a stroke-ot, illetve hosszabb életet eredményezhet, de azért vigyázni kell, nehogy túlzásba vigyük.

Az Aerobics Center 45 ezer 20 és 87 év közötti személyen végzett kutatást több éven keresztül, az eredmény pedig a következő: Azok az 55 év alattiak, akik egy héten több, mint 28 csésze kávét fogyasztanak, sokkal nagyobb valószínűséggel haláloznak el, mint akik mellőzték ezen koffein tartalmú italt.

Persze csak emiatt nem kell abbahagyni egyik pillanatról a másikra a kávézást, hiszen napi 2-3 csésze bizonyítottan késlelteti a 2. típusú cukorbetegséget, illetve a szív- és érrendszeri betegségeket, Parkinson-kórt, Alzheimer-kórt, és néhány rákfajtát képes megállítani.

(Forrás: Menandstyle.co.hu | Fotó: Pexels.com)