Sokszor írtunk már a fehérjéről, hogy miért fontos és mennyit érdemes belőle bevinni, ezért ezzel most nem fárasztunk. Azt is tudod, hogy több forrásból is hozzájuthatsz, és hogy a hús számít az egyik legjobbnak (de azért vannak még többek között a zöldségek vagy táplálék-kiegészítők is).
És most jön az okosság, mert a húsból sem mindegy, hogy mihez nyúlsz. A csirke- és pulykamell, mellett a tonhalat és lazacot emlegetik elég sűrűn ebből a szempontból, ugyanakkor szakemberek szerint
- maximálisan fedezi a proteinszükségletünket,
- gazdag kalciumban és D-vitaminban, ezek pedig elengedhetetlenek csontjainknak és izmainknak, és
- magas Omega-3 zsírsavtartalma pedig segíti megelőzni a gyulladásokat, és szabályozni a koleszterinszintet.
Táplálkozási szakértők és dietetikus szerint hetente kétszer-háromszor lenne érdemes fogyasztani és persze frissen.