Hozzávalók: (20-22 db kekszhez)
- 0,5 dl tejszín
- 2 gr. nescafé (kb. 4 kávéskanál)
- 5 dkg porcukor
- 7 dkg vaj
- 1 tojás, szétválasztva
- egy csipet só
- 12 dkg liszt
- késhegynyi őrölt fahéj
A kekszek szórásához:
- 2 ek. nádcukor
- 1 tk. Nescafé
A tejszínt felforraljuk és feloldjuk benne a nescafét.
A porcukrot habosra keverjük a vajjal és egy csipet sóval, hozzáadjuk a tojás sárgáját, aztán a kávés tejszínt, majd hozzágyúrjuk a lisztet és a fahéjat.
A puha tésztát folpackba csomagolva, ellapítva, fél órát pihentetjük a hűtőben (ekkora kezelhetővé dermed), azután lisztezett munkalapon gyorsan kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
A szóráshoz a nescafét mozsárban porítjuk és a nádcukorral elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket, az enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk a kávés nádcukorral, és 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.