Jump to content

Könnyű finomságok - cappuccino keksz

2018. 02. 26. 18:47

Eljött a péntek és már unjuk a hetet ezért úgy ennénk valami finomat. Erre az alkalomra lehet tökéletes a következő könnyű recept.

Hozzávalók: (20-22 db kekszhez)

  • 0,5 dl tejszín
  • 2 gr. nescafé (kb. 4 kávéskanál)
  • 5 dkg porcukor
  • 7 dkg vaj
  • 1 tojás, szétválasztva
  • egy csipet só
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi őrölt fahéj

A kekszek szórásához:

  • 2 ek. nádcukor
  • 1 tk. Nescafé

A tejszínt felforraljuk és feloldjuk benne a nescafét.

A porcukrot habosra keverjük a vajjal és egy csipet sóval, hozzáadjuk a tojás sárgáját, aztán a kávés tejszínt, majd hozzágyúrjuk a lisztet és a fahéjat.

A puha tésztát folpackba csomagolva, ellapítva, fél órát pihentetjük a hűtőben (ekkora kezelhetővé dermed), azután lisztezett munkalapon gyorsan kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk.

A szóráshoz a nescafét mozsárban porítjuk és a nádcukorral elkeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket, az enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk a kávés nádcukorral, és 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

(Forrás: menandstyle.hu)