Jump to content

Hogyan égess zsírt egész nap?

2018. 02. 25. 14:06

Az anyagcsere az egyik legfontosabb életben tartó folyamatod, melyre érdemes odafigyelni. Ez felel szervezeted működtetéséért úgy, hogy energiává alakítja át a táplálékot, ám nem megfelelő táplálékbevitel vagy kevés mozgás esetén ennek zsírlerakódás a következménye. Ezért érdemes, ha a nap minden órájában koncentrálsz a zsírégetésre.

Kora reggel, ébredés után: Kutatások bizonyítják, hogy a grapefruit reggeli fogyasztása felgyorsítja a fogyást. A keserű gyümölcsben található anyagok csökkentik az inzulin-szintedet, ami felturbózza az anyagcserédet.

Reggelire: fehérjedús reggelit fogyassz, amit soha ne hagyj ki! A fehérje-gazdag reggeli felgyorsítja a zsírégetést, mivel sokkal több energiára van szükség a megemésztésére, mint ha cukros-szénhidrátos ételekkel indítanád a napot. Inkább jöjjön a rántotta és a bacon, mint a cukros gabonapelyhek, müzlik.

Munka előtt: Indítsd a napod egy kis erőnléti edzéssel, hogy felpörögjön az anyagcseréd. Izomcsoportonként 8-10 féle gyakorlatot végezz el, heti 2-3 alkalommal.

Délelőtt: Figyelj a hidratálásra is! Óránként fogyassz egy pohár vizet, és adj egy pár jégkockát minden pohár innivalóhoz, így napi extra 70 kalóriát égetsz el. A víz emellett csökkenti az étvágyat és megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól.

Jöhet az ebéd: Itt az idő, hogy tankolj egy kicsit a motorba: füstölt lazac, sajt, spenót, joghurtos dió. Csupa anyagcsere-turbózó ásvány és telítetlen zsírsav. Az olajos magvak remek desszertként szolgálnak.

(Forrás: menandstyle.hu)