Jump to content

5 mulasztás edzés közben

2017. 12. 27. 13:22

Mindenkinek megvan a kialakult edzési rutinja, de ez nem jelenti azt, hogy tökéletes is. A következőket a legtöbben rendszeresen kihagyják edzéskor. Ha találsz olyasmit köztük, amit te is elmulasztasz, akkor menj biztosra, és építsd be te is a tervedbe!

Nem pihensz

A „túledzés” nem csak valami mítosz, amivel az anyuka riogat téged, mikor meglátja, mekkora már a karod. Valóban létezik az a jelenség, hogy túl sokat dolgoztatsz meg egy bizonyos izomcsoportot, és ez ilyenkor az eredményeid visszafordulására, szélsőséges esetben az izomzat leépüléséhez vezethet.

Ha mindenképpen edzeni akarsz – mert megnyugtat, kikapcsol, vagy mert még mindig a korai „kondilázban” égsz, hiszen friss az élmény –, akkor ügyelj arra, hogy mindig más izomcsoportokat eddzél. Így legalább a lábad sem marad vézna!

Nem írod fel, hol tartasz

Láttál már olyan fickókat a teremben, akik tollal és papírral érkeztek? Megsúgjuk, hogy nem a házi feladatot oldják meg két szett között: ők tudatosan haladnak, és mindig felírják, mikor, hány kilóval, hány ismétlést tudtak megcsinálni.

Így nem fognak abba a hibába esni, hogy azt sem tudják, legutóbb hol tartottak. Ha ez utóbbi a bajod, akkor könnyen lehet, hogy hónapokon át megszokásból ugyanakkora súlyokkal edzel, és sehova sem jutsz az egésszel… Mindig írd fel, hol tartottál, hogy legközelebb ne csússz el!

Nem fotózod le magadat

Mintha talán pár hete kisebb lett volna a hasad? Nem is emlékszel, hány centi volt a bicepszed? Ezekre a tükör előtti illegetős dilemmákra az a megoldás, hogy rendszeresen lefotózod az eredményedet.

Ezt nem azért kell megtenned, mert annyira hiú vagy, hogy éjjelente a saját fotóidat kell nézegetned. Itt ugyanaz a tanulság, mint az előző pontnál: ha nem tudod, hol tartottál, akkor nem fogsz tudni haladni sem.

Nem nézel utána más módszereknek

Edzés után még sportos oldalakat nézegetni? Kinek van erre ideje? Nos, ha nem csak a pénzt és az időt akarod vesztegetni az edzőteremben, akkor neked!

Edzés után gondold végig a tapasztalataidat, hogy melyek azok a gyakorlatok, amelyeket túl könnyen, vagy épp nehezen végeztél el! Ezek után keress rá a neten, bújd végig a szaklapokat, és írd fel a tippeket!

Az igazán izmos fickók soha nem egyetlen egy rutinos gyakorlatsorral szerezték meg az „álomtestet”, hanem sokéves kísérletezéssel.

(Forrás: men.hu)