Jump to content

Ezért nem haladsz az edzéssel

2017. 09. 14. 18:50

Van egy kitűzött célod, amit el akarsz érni az edzőteremben, ugye? Ez lehet a fogyás, vagy az izmosodás, te döntöd el: ám ha elköveted az alábbiak valamelyikét, biztos, hogy nem fogsz haladni. Amennyiben úgy érzed, elakadtál, akkor ellenőrizd ezeket a pontokat!

Nem iszol rendesen

Ha nem iszol az edzéseidet követően (vagy csak nap közben), akkor ne csodálkozz, hogy nem haladsz a sporttal.

A tudósok szerint napi 4-5 liter víz mindenképpen fontos egy átlag embernek. Ha nem akarsz kiszáradni, akkor igyál ásványvizet vagy csapvizet!

Nem alszol eleget

Minden igyekezeted kerékbe tudja törni, ha nem tudsz rendesen aludni. Hiába jársz edzésekre, ha aztán hajnalig filmeket nézel, meg a Facebookon lógsz…

Ha már mindenképpen szükséged van azokra az órákra a gép előtt, akkor kelj korán, de feküdj is le korán! Így több időd lesz a többi kötelességedre is, hiszen az ember reggel a leginkább produktívabb, és időben is ágyba fogsz kerülni.

Nem eszel megfelelően

Nem fogsz fogyni, ha folyton zsíros ételeket eszel, és tömeget sem fogsz növelni, ha rendre kihagyod az ebédeket. Ha alapból egy testes alkat vagy, akkor nyilván nehezedre esik diétázni, ha pedig vékony férfi vagy, akkor pedig valószínűleg nem szeretsz enni.

A két alkat mindig szívesen cserélne a másik étkezési szokásaival – de ezt sajnos nem lehet megtenni, úgyhogy csakis az marad hátra, hogy odafigyelsz az étkezéseidre!

Nem edzel rendesen

Nem az alváshiány, és nem is a rossz menü az oka annak, hogy nem haladsz, amennyiben lusta vagy rendesen eljárni edzésre. Ha már kitaláltad, hogy dolgozni fogsz, akkor csináld is végig, és ne hagyd, hogy bármi elterelje a figyelmedet!

Remek módszer korlátlan bérletet vásárolni a konditeremben, hiszen ilyenkor már csak azért is felkelsz reggel, és elindulsz, mert „végső soron már be vagyok fizetve – így csak nem maradok otthon!”

Sokat, vagy épp keveset kardiózol

Sok vékony srác teker egész nap a szobabiciklin az edzőteremben, a testes fiúk meg fekve nyomnak… Ezt sosem fogjuk megérteni, hogy miért van így – de hát a terem egyik első íratlan szabálya, hogy ne oktass ki másokat az edzéstervükkel, úgyhogy mi sem szólunk!

A lényeg ennél a pontnál az, hogy ha amúgy is több kiló van rajtad a kelleténél, akkor ne az izomnöveléssel foglalkozz; ha pedig amúgy is vékony vagy, akkor ne akarj még fogyni! Mind a kettővel csak az idődet pazarolod, és akár rombolhatod is az eddig elért eredményeidet.

Sok hibát lehet elkövetni edzés közben, és ezek csak a legalapvetőbb dolgok. Viszont éppen ezért is soroltuk fel ezeket – mert olyan könnyen el lehet követni. Valószínűleg te is vétkes vagy egyikben, vagy a másikban! Ha viszont ügyelsz ezeknek az elkerülésére, akkor nem lesz szabad elakadnod, és minden bizonnyal jó eredményeket is fogsz látni!

 

(Forrás: men.hu)