Jump to content

A sör 6 jótékony hatása

2017. 06. 11. 13:09

Már mindannyian hallottuk a mondást: „Napi egy alma, az orvost távol tartja”. De eddig még senki sem mondta, hogy a sörnek is ugyanilyen hatása lehet. Rengeteg oka van, amiért az alkohol káros az egészségünkre. Nemcsak az, hogy alkoholizmushoz vezethet, de nagy mennyiségben fogyasztva, valóban rossz hatással van a szervezetünkre. De, azok, akik csak hébe-hóba élvezik a sört, azok számára megengedett (és meglepő) az a hír, hogy a mértékkel fogyasztott sör jót tehet!

Mint, ahogy számos előnye van az almaecetnek, tanulmányok kimutatták, hogy jó néhány előnye van annak is, ha sört iszunk. Az alábbiakban bepillanthatunk a sör 8 hihetetlen jó tulajdonságára, ami segíti a szervezetünket. Eddig még sosem hallottam arról, hogy az egyszer-egyszer fogyasztott sör csökkentheti az Alzherimer-kór kialakulását és a szívnek is jót tesz!  Bár, ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot, és soha ne növeld a sör fogyasztását egészségügyi okokra hivatkozva, jó tudni, hogy azok, akik csak alkalmanként isznak egy-egy sört, annak, akár hasznára is válhat.

Mindannyian tudjuk, hogy a túl sok alkohol-fogyasztás rengeteg egészségügyi problémát okozhat, beleértve a magas vérnyomást, májrákot, alkoholizmust és a májsorvadást. Azonban a WebMD jelentése szerint, „Ha mértékkel isszuk, akkor a sör-fogyasztásnak előnyös hatása lehet az egészségre”.

1.Segít a szívnek

Egy sör napi fogyasztása potenciálisan segít a szívnek. A Men’s Health, szerint, „Olasz kutatók azt találták, hogy a mérsékelt sörivók körében 42 százalékkal alacsonyabb arányban alakult ki szívbetegség kockázat, mint a nem ivókéban.” Ugyanakkor, a kutatók nem győzik hangsúlyozni, hogy a határt be kell tartani.

2.Csökkenti a 2-es diabétesz kockázatát

Amikor a 2-es típusú diabéteszről beszélünk, kevesen gondolunk a sörre. Ugyanakkor, a Lifehack.org ezt írja: „Több tanulmány kimutatta, hogy a sör-ivás, körülbelül 30 százalékkal csökkentette a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását azoknál, mint az attól tartózkodó tesztalanyoknál."

3.Csökkenti a vérnyomást

A túlzott alkoholfogyasztás bizonyítottan negatív hatással van a szívre, és a vérnyomásra, de egy sör napi elfogysztása az ellenkező hatással bír. A Men’s Health ezt írja, “A sör csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát”. Egy tanulmányban a Harvard egyetem kutatói azt írják, hogy a mérsékelt sörivóknál kisebb valószínűséggel alakul ki magas vérnyomás, mint azoknál, akik bort, vagy koktélt szopogatnak”.

4.Védi az agyat

Míg a legtöbb ember azt feltételezné, hogy a sör megöli az agysejteket, egy, a sörben található vegyület, tulajdonképpen védi az agyat.
A Shape.com szerint, „A komlóban található vegyület (amiből a sör készül) megvédhet az Alzheimer és a Parkinson kór ellen, állítja egy új tanulmány”. A folytatásban az is írják, hogy „lelassíthatja a neurodegenerativ betegségek kifejlődését.”

5.Növeli a csontsűrűséget

Ahogy öregszünk, a csontjaink gyengülnek és sokkal törékenyebbek. Ugyanakkor, egy sör elfogyasztása segíthet a csont állapotának erősítésében.

Anthony Martin sör szakértő azt javasolja, hogy “sört az erős csontokért!" 

6.Csökkenti az epekövek kialakulásának kockázatát

Az epekövek rendkívül fájdalmasak lehetnek, de a sör-ivás csökkentheti a kialakulásuk kockázatát. A Lifehack.org ezt írja “A sör fogyasztást, az alacsonyabb epekő kialakulás kockázatával társítják”, a Mayo Clinic szerint. „Az epeköveket koleszterin, epesav és más dolgok alkotják, amely fájdalmat okoz a gyomorban. Senki sem szeretne ilyet.”

 

 

(Forrás: mensworld.hu)