Jump to content

A kései lefekvés az elhízás egyik fő oka

2017. 04. 13. 11:00

Bármennyire is meglepő, a kései lefekvés befolyásolja testtömeg-indexünket, ráadásul nem is kicsit. Így, ha edzésed és étrended egy ideje nem hozza a várt hatást, akkor érdemes átszervezni a napirendedet, mert könnyen megeshet, hogy ez áll a dolog hátterében.

Manapság egyre több felnőttnek, és még több fiatalkorúnak vált alapértelmezett életmóddá, hogy egészen késő este térnek nyugovóra, ami azonban rövidebb alvási időt eredményez többnyire.

Egy kutató csoport már 1996-ban - körülbelül 3300 alannyal - elkezdte vizsgálni ennek eredményét, melyet a napokban közölt le a New York Times. Nos, szerintem sokan nem erre gondolnánk elsőre, de a kései elalvás bizony egyenes út az elhízás irányába.

Az alanyokon mért változások alapján azt lehet következtetni, hogy minden egyes óra, amellyel megrövidíted az életkorod számára ajánlott alvási időt, két pontnyit dob a testtömeg-indexeden. Hosszútávon ez a tendencia pedig igen széles csípőt, megereszkedett hasat, és lógó tricepszeket eredményezhet, szóval érdemes erre odafigyelni!

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotó: Pixabay.com)