Jump to content

Mi az? Nem csirkemell, nem tápkieg, mégis serkenti az izomnövekedést?

2017. 03. 27. 17:00

Ha esetleg kénytelen vagy más országba költözni, ahol mondjuk nem annyira természetes jelenség a csirke, akkor érdemes tudnod, hogy milyen alternatíváid vannak. Meg persze azoknak is ajánljuk ezeket az ételeket, akik egy kis változatosságra vágynak.

Ha a testépítés számodra nem csak egy unaloműző hobbi, hanem komoly ambícióid is vannak, akkor érdemes egy előre kiszámolt étrendet követni. Ez eddig tiszta, szinte minden csapból ez folyik. De mi van akkor, ha nem jutsz könnyen hozzá olyan testépítő ételekhez, mint például a zabpehely, a csirkemell, vagy netán a rizs? Mert könnyedén előfordulhat, még ha nem is Magyarországon, vagy Európában, de többek között Dél-Amerikában igen. Nézzünk három olyan alternatívát, melyekkel a hasznos tápanyagokat bejuttathatod a szervezetedbe, akár az ilyen helyeken is:

Lencse

Egy csésze főtt lencse összesen 230 kalóriát, 18 gramm fehérjét, 40 gramm szénhidrátot, valamint kevesebb mint 1 gramm zsírt tartalmaz. Éppen ezért mondják a lencsére, hogy egy megtestesült fehérje-erőmű.

Főzőbanán

Egy csésze főtt főzőbanán 232 kalóriát, 2 gramm fehérjét, 62 gramm szénhidrátot, továbbá szintén 1 grammnál kevesebb zsírt tartalmaz. Sokan a mikrotápanyagok királyaként emlegetik.

Manióka

Egy csésze főtt manióka 330 kalóriát, 3 gramm fehérjét, 78 gramm szénhidrátot, illetve - láss csodát - 1 grammnál kevesebb zsírt tartalmaz. Ehető gumós gyökere a világ negyedik legjelentősebb kalóriaforrása az emberiség számára a rizs, a cukor és a kukorica után. Ebből könnyen lehet következtetni, hogy a manióka tökéletesen tudja helyettesíteni a rizsát.

Magyarán, ha már unod a banánt, akkor nézz ezekhez az ételekhez valami ütős receptet, és dobd fel latinosan a kondis étrendedet.

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotók: Pexels.com, Wikipédia, Commons.wikimedia.org)