Jump to content

Fokozzuk a szenvedélyt: TOP10 vágykeltő fűszer

2017. 03. 11. 16:00

Szerencsére számos módja van annak, hogy kicsit felturbózzuk az első pár randit, esetleg a közelgő évfordulót, vagy akár a hétvégi vacsit. Persze csodát az alábbi fűszerek sem tudnak tenni, viszont ha meg van az a bizonyos szikra, akkor mondhatni egyenes az út vezet a célig.

Ginzeng, Viagra helyett

A tudomány jó úton halad afelé, hogy a természetes afrodiziákumok közül elsőként az ázsiai ginzeng hatását ismerje el: a ginzeng gyökeréből készült kivonat több humán tanulmány szerint is hatékonynak bizonyult merevedési zavarok kezelésére, hölgyeknél pedig fokozza a libidót. Hatása a Viagrához hasonló, de az élményt természetes módon nyújtja, illúzióromboló tabletták nélkül. Hatása viszont csak rendszeres fogyasztással érezhető!

Gyömbér, az izgató

A gyömbért sokan ismerik és kedvelik konyhai fűszerként és általános immunerősítőként, de kevesen tudják, hogy segítségével még tökéletesebbé tehetjük az együttléteket.

A leghatásosabb a fekete és a szürke gyömbér, azoknak is főleg a gyökerében található a vérkeringést fokozó illóolaj, ami elősegíti a vér nemi szervekbe való áramlását, így ha a vacsorához gyömbért használsz, biztosan forró éjszakára számíthatsz.

Tipp: a tökéletes légyott érdekében fogyasszuk a gyökérzetet nyersen vagy forrázva, de akár lereszelve teát is ízesíthetünk vele.

Petrezselyem, a serkentő

Nem is gondolnánk, hogy leveseink elengedhetetlen hozzávalója milyen titkos képességeket hordoz magában, ugyanis a gyökeréből készült tea nagy adagban serkentő, izgató és termékenység növelő hatású, amit a benne található apiolnak és káliumtartalmának tulajdonítanak. Fogyasztása emiatt különösen azoknak az uraknak javasolt, akik merevedési problémákkal küzdenek, mivel a petrezselyem apiol tartalma révén izgatólag hat a paraszimpatikus idegrendszerre, jelentős értágulatot okoz, így erősíti a merevedési reflexet.

Chili, a szenvedély jelképe

A tűzvörös paprikának már a színe is forróságot sugall, de a benne található kapszaicin felgyorsítja a véráramlást és az idegvégződéseket is érzékenyebbé teszi. A nyálkahártya – így a nemi szervek környékének – vérkeringését erőteljesen felpezsdíti, melegség érzetet ad és fertőtlenít. Tipp: friss vagy szárított formában fogyasszuk!

Fokhagyma, az univerzális

A fokhagyma gyógyereje közismert. A zsidó vallás alapkönyve szerint viszont nemcsak gyógyít, hanem növekszik tőle a spermatermelődés is, mivel hatására a vér a nemi szervekbe áramlik, a véredények fala pedig kitágul. A középkorban egy jó fokhagymás ragu garantálta a hosszú és sikeres szerelmes éjszakát. Viszont a tradíció szerint a fokhagymás vágykeltés csak a férfiaknál működik, náluk is csak akkor, ha jól megemésztik. Ellenkező esetben “megöli a szerelmet”.

Vanília, a kis hamis

Ki gondolta volna, hogy ez a kellemes ízű, elegáns, drága fűszer a legősibb vágyfokozók egyike? A legenda szerint már Casanova is bevetette, sőt Dél-Amerikában az impotens férfiak mai napig is használják. Tegyük a vacsorát lezáró desszertbe kivonat, por vagy rúd formájában, hogy izgató hatását megtapasztalhassuk!

Fahéj, a sokoldalú

A fahéjat senkinek sem kell bemutatni! Azon kívül, hogy nagyon finom és tökéletes zsírégető, fokozza a szervek vérellátását, és izgatja a nemi mirigyeket is. Hatására a vér a nemi szervekbe áramlik, a véredények fala kitágul. Kell ezek után az eredményt ecsetelni?

Tipp: az ízesítésen kívül használjuk a fahéj olaját hígított formában egy érzéki masszázshoz. (Vigyázat! Túl töményen irritáló hatású is lehet; előtte mindenképpen próbáljuk ki a csuklónk belső részén!)

Lenmaglisztes, mustármagos borogatás

Bár a lenmagliszt nem épp egy fűszer, de a módszer mindenképp figyelemre méltó: állítólag egyes európai országokban a férfiak lenmaglisztes borogatásba mustármagot kevertek, azt tették a nemi szervükre, hogy növeljék az erekciójukat. Hogy pontosan hogyan és mennyi ideig kell ezt a kúrát végezni és hogy melyik országról van szó, azt még nem sikerült kinyomoznom.

Méz, a tömör gyönyör

A méz a fokhagymához hasonlóan szintén nagyon hatékony afrodiziákum, amit több kultúrában is használtak a férfiasság fokozására. Több, mint 80 féle természetes hatóanyagát kihasználva Egyiptomban kúraszerűen alkalmazták a férfi erekció kiteljesedésére, a görögök pedig furfangosan mézzel kevert italt vitettek a kiszemelt személynek, jelezvén udvarlási szándékukat.

Édesburgonya, a hölgyek kedvéért

Az édesburgonya több szempontból is ideális Valentin-napi vacsora: mivel igazából nem is burgonyaféle, a fogyókúrát nem dönti romba, ráadásul a fogyasztása ösztönzi a nők nemi vágyát, benne ugyanis hormonokhoz hasonló hatóanyagok találhatók.

Most már tudjátok a bombabiztos Valentin-napi vacsora receptjének hozzávalóit. Irány a nagybevásárlás, aztán a konyha, majd pedig érezzétek igazán jól magatokat!

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotó: Pexels.com)