Jump to content

Légy te is grillmester a "Burgetti" recepttel

2017. 02. 16. 17:00

Nagyon paradicsomos, nagyon húsos, nagyon sajtos, elegendően csípős... Már csak egy valami hiányzik ehhez: Egy jó hideg SÖR! Így készül az úgynevezett Burgetti.

Mielőtt hozzálátnánk, nézzük mi mindenre lesz szükségünk:

 

  • Először is 60 perc szabadidőre - mivel körülbelül ennyi időbe telik elkészíteni
  • 250g marhahús
  • 200g apróra vágott steak
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • Repceolaj
  • Tengeri só
  • 4 szelet bacon csíkokba
  • 4 szelet sajt
  • 1 kockára vágott hagyma
  • 1 apróra vágott zöldpaprika
  • 1 gerezdnyi zúzott fokhagyma
  • 6 apróra vágott koktélparadicsom
  • 2 feldarabolt sárgarépa
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 apróra vágott piros chili paprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • Ketchup
  • Barbecue szósz
  • 4 kockányi étcsokoládé
  • Spagetti tészta
  • A zsemléhez:
    • 1 gerezd fokhagyma
    • Apróra vágott kakukkfű és petrezselyem
    • Vaj
    • Briós burger zsemle
    • gorgonzola sajt

1. lépés

Ha mindent beszereztünk, akkor az izzó grill-rácsra tegyük fel a Worcester szósszal, olajjal és sóval megkent "húspogácsákat", illetve a baconcsíkokat. Körülbelül 10 percig kell sütni (időközönként forgassuk meg), viszont körülbelül fél távnál tegyük fel a sajtszeleteket a húsokra, majd a sajt tetejére mehet a bacon is. Miután rendesen átfőtt, daraboljuk fel minél apróbb darabokra.

2. lépés

Kevés olajon puhítsuk meg közepes hőfokon a hagymát, a paprikát, a fokhagymát, a répát és a paradicsomot, majd mikor már kezdenének pirulni, öntsük hozzá a kimért paradicsompürét, chilit és oregánot - 3 percig főzzük. Ízlés szerint adj hozzá ketchupot, és barbecue szószt, végül 15 percig folyamatos keverés mellett tartsd takaréklángon.

3. lépés

Ehhez dobáljuk hozzá a már felaprított baconös-sajtos húspogácsákat, illetve a darabokra tört csokoládét, adjunk hozzá egy kevéske vizet, és 30 percig pároljuk. Végül az egészet borítsuk bele a már elkészült Spagetti tésztába.

4. lépés

Az utolsó lépésben elkészítjük az úgynevezett texasi zsemlét: a félbevágott zsemléket megkenjük vajjal, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, kakukkfüvet és petrezselymet, majd a gorgonzola sajt-szeleteket ráolvasztjuk.

A végeredmény igazán nyálcsorgatós:

(Forrás: FHM.com | Fotók: FHM.com, James Byrne)