Jump to content

Egy kapszula, amitől 120 évig is élhetünk

2017. 02. 16. 13:38

Néha sokan elgondolkodunk azon, hogy ha már mindenféle hiper hightech kütyü vesz minket körül, akkor az elkerülhetetlen halált miért nem tudjuk még lassítani, vagy esetleg megelőzni. Nos, a megelőzés mondjuk picit lehetetlennek tűnik, viszont a késleltetés már igen is aktuális!

Hatalmas biológiai áttörés küszöbén állhat az emberiség, hiszen elviekben működik az a "kábítószer", amitől akár 120 évig is képesek lennénk élni. Ez a csodaszer persze nem csak az élettartamot növelné meg, hanem a sejtek öregedését is lassítaná természetesen. Szóval ezt úgy kell értelmezni, hogy amilyen egészségi állapotban lennél mondjuk 80 éves korodra, azt ennek szedése esetén 110-120 éves korodra érnéd el.

Belga kutatók már tesztelték a kapszulát fonalférgeken, és igen kecsegtető eredményeket értek el. A tervek szerint 2016-tól önként vállalkozókon is kipróbálják a szer hatását.

Persze ilyenkor felvetül a kérdés, hogy akarjuk-e mi ezt? Vannak szempontok, melyek szerint előnyös lehetne (karrier építés, a világ megismerése, több idő a családdal, barátokkal... stb.), de bőven akadhatnak hátulütői is (távolabbi nyugdíjkorhatár, vagy az esetleges - még nem ismert - mellékhatások).

Szerinted?
(Forrás: Forrás: Details.com | Fotó: Details.com)