Jump to content

A Whisky egyre népszerűbb ital szerte a világban

2015. 08. 26. 08:52

Egy friss felmérés szerint az italboltokban, hipermarketekben, vendéglátóhelyeken, és az egyéb szeszes italt forgalmazó helyeken népszerűbb lett a Whisky, míg a Vodka egyre kevésbé kellendő. Ennek több oka is lehet, az egyik, hogy a Whisky sokkal karakteresebb íz világgal rendelkezik.

Globálisan nézve 16 százalékkal nőtt az elmúlt négy évben a whisky fogyasztás, míg a Vodka ugyanezen időintervallum alatt 2 százalékkal lejjebb apadt. A eladások tekintetében is hasonló arányok alakultak ki, hiszen előbbi 7,4 százalékos növekedést könyvelhet el, míg utóbbi 0,3 százalékos csökkenést. Ezen két ital legkeresettebb márkái jelenleg az Absolut, a Kahlua, és a Chivas.

A felmérésből kiderült az is, hogy a skót whiskyk még mindig a legkeresettebbek, kivéve Amerikában, ahol már az amerikai whiskyt fogyasztják előszeretettel. Az NBC szerint az egyre változatosabb rozs használatnak köszönhető ez, hiszen a whisky karakteres ízének egyik nagy záloga a rozs.

Persze mi is tudunk jó okokat a whiskyzés mellett: zamatos, stílusos, elegáns, és persze a szivarozáshoz tökéletesen illik. Vajon újabb négy év múlva is így fog alakulni a kereslet?

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Bigtyle)