Jump to content

James Bond: Sokat iszom, nagyon sokat

2015. 06. 26. 17:36

Azt mindig is tudtuk, hogy a 007-es ügynök szeret iszogatni. Ám azt eddig csak sejthettük, hogy az a rengeteg alkoholos ital, amit a filmekben elfogyaszt, mennyi lehet valójában. Egy Reddit felhasználó kiderítette.

Azt már több tanulmány is kimutatta, hogy bár James Bond filmenként egyszer megmenti a világot egy (vagy több) főgonosztól, szereti a szép öltönyöket, a jó autókat és a gyönyörű nőket, de nem utasítja el az alkoholt sem, sőt, konkrétan alkoholistának nevezhető.

Egy Reddit felhasználó, Anticafard készített egy kimutatást arról, hogy valójában mennyi alkoholt fogyasztott a világ leghíresebb titkosügynöke a James Bond filmekben.

A kedvenc "rázva, nem keverve" martiniken kívül Bond gyakran iszik whiskeyt, pezsgőt, fehér és vörösbort, sherryt, brandyt, mojitót, különböző röviditalokat, sört, a "Holnap sosem hal meg" című filmben pedig egy fél üveg Smirnoff Red vodkát. Bár volt öt olyan Bond film is, ahol a főhős egyetlen egyszer sem kért martinit, azt is kimutatja a grafika, hogy a Casino Royalban fogyasztja a legtöbb alkoholos italt: egy pohár Mount Gayt szódával, két pohár whiskeyt, egy pohár pezsgőt, két pohár Vesper martinit, egy üveg vörösbort és két üveg pezsgőt... és egy fél üveg mérgezett Vespert.

A James Bond-féle alkohol fogyasztási szokások részletes elemzését megtekintheted ITT.

(Fotó: smh.com-au)