Jump to content

Hasznos mobilappok I.

2015. 02. 15. 08:30

Több mint 100 pályamű érkezett be január közepéig az Appra magyar! nevű verseny felhívására. Most olyanokat válogatunk nektek a merítésből, amelyek kimondottan a budapestiek életét könnyítik meg. Íme:

TaxiMost
A TaxiMost ingyenes, okostelefonos és webes taxirendelési szolgáltatás, amit először Budapesten, majd a tervek szerint egész Magyarországon használhattok.
Ingyenesen rendelhetsz taxi az interneten, Facebookról és okostelefonról. Nem kell regisztrálni, nem kell diszpécserrel beszélni, mégis gyorsan és egyszerűen juthatsz taxihoz. A visszaigazolást email-ben vagy SMS-ben kapod. Az app segít a GPS-es helymeghatározásban, útvonaltervezésben, idő- és árbecslésben is. Pályaudvarokra, repülőterekre, kórházakhoz, éttermekhez, klubokhoz, szállodákhoz és utcasarkokra is lehet rendelni vele autót.

Átszállok - Budapesti metrók
A fel-, le- vagy átszállást segítő alkalmazás segít a fővárosi metrózásban. Offline, így akár utazás közben is használhatod.
Pár különlegességet is nyújt: például megmondja, hogy a szerelvény melyik kocsijára szállj fel, ha megadod, hogy merre mész tovább. Ráadásul az új szerelvényeken, ahol lehetőség van a kocsik közti átjárásra, már menet közben tudsz helyezkedni, hogy a lépcsőhöz legközelebb érkezz meg.

30km
A világ globális, az élet lokális! - mondják az alkotók, akik a minőségi élelmiszereket közvetlenül, a helyi termelőktől tudják így eljuttatni a felhasználókhoz.
Könnyen megtalálhatod a környékeden élő termelők friss, minőségi áruit, ha rákeresel egy termékre és máris látni fogod kik és hol termelik a közeledben éppen azt, legyen az gyümölcs, zöldség, hús- vagy tejtermék, lekvár, vagy éppen szappan. A nagy szupermarketekkel szemben a minőségi élelmiszereket előállító kistermelők nem tudnak versenyezni a dömping árakkal, nehezen felelnek meg a kereskedelmi láncok elvárásainak, így nem tudnak bekerülni a boltok polcaira. Ez az alkalmazás segít ebben is.

Sighter
Könnyedén megismerheted Budapest érdekességeit, nevezetességeit, ráadásul játékos formában. Csak követned kell az iránytűt, a hideg-meleg visszajelzéseket, és feltárulnak előtted környezeted rejtett kincsei.
Az applikáció megmutatja, hogy a közelben milyen kincsek – sightok - lapulnak. A te dolgod, hogy ezeket felkutasd és lefényképezd. Ha sikeres vagy, akkor érdekes információkat és képeket kaphatsz jutalmul, valamint pontokat gyűjtögetve lépkedhetsz feljebb a ranglistán.
Saját rejtvényt is lehet készíteni, és utána követheted, kik találták meg és kiknek tetszettek saját sightjaid.Van lehetőség még tematikus útvonalak bejárására is, például kulturális sétákat tehetsz Budapest belvárosában, vagy a Duna-menti tanösvényen. Most indul az Állatkerti Kincsvadászat is, amihez ingyenesen játékos feladatlapok is készültek.

Forrás és fotó: appramagyar.hu / Írta: Molnár Adrienn