Jump to content

A legjobb szerelmes filmek I.

2015. 02. 14. 16:49

A férfiak többsége általában nem szereti a romantikus filmeket, így csak ajánlani tudok párat, mely tökéletes lehet arra, ha szívünk hölgyének akarunk kedveskedni egy kicsit.

Casablanca:
A második világháború alatt, Marokkóban játszódik a történet, itt üzemeltet bárt Rick, a férfi főszereplő. Gyakorlatilag az emigránsok központja ez a hely, sokan próbálnak meg Marokkón keresztül az Egyesült Államokba jutni. A fő bonyodalom két meggyilkolt német tiszt papírjai körül forog, amelyek Ricknél kötnek ki, és amelyek után nyomozás folyik. Ebbe a helyzetbe toppan be a cseh Viktor László és a felesége, Ilsa. Mint kiderül, ő volt Rick régi párizsi szerelme, aki eltűnt az életéből. A két férfi között ingadozik Ilsa, és bevallja Ricknek, hogy Párizsban azért volt vele együtt, mert halottnak hitte a férjét... Rick őrlődik, ám végül elengedi a nőt és a férjét, ezzel együtt a régi szerelmet is. Ingrid Bergman és Humphrey Bogart feledhetetlen kettőse és a híres betétdal több mint 70 éve inspirálja a filmművészetet, elég, ha csak Woody Allen egyik klasszikusára, a Játszd újra, Sam! című filmre gondolunk.

Dity Dancing:
Milyen szexi, buja filmnek számított tinédzserként! Szóval a Houseman család két leánygyermekével nyaral egy vidéki szállóban, 1963-ban. Az idősebb lány, Baby felfedezi, hogy milyen partikat nyomnak éjjelente a szálloda táncosai. Táncórákat vesz, és közben beleszeret jóképű "tanárába", Johnnyba. Kapcsolatuknak a szülők nem örülnek túlzottan, mivel a lány apja azt hiszi, Johnny ejtette teherbe az egyik táncoslányt - aki helyett Babyt kérik meg beugrónak egy táncversenye. Kellemesen közhelyes bonyodalmak után az end tényleg happy, és nagyon vidám. Igen, férfiak is meg szokták nézni ezt a filmet, és szörnyülködnek azon, hogy Patrick Swayze és Jerry Orbach, a film férfi főszereplői, már nem élnek...

Idétlen időkig:
Mennyi, de mennyi mondatát tudjuk idézni! "Nincs önnek deja vu-je Mrs Lancaster?" "Nem hiszem, de majd körülnézek a konyhában!" Phil Conor, az öntelt időjárás-bemondó feladata, hogy kis stábjával (Rita és Larry) egy pennsylvaniai kisváros mormota-napjáról tudósítson. A mormota, Punxsutawney Phil árnyékát kell figyelni. Az állat nem bújik elő, Phil bosszús, undok Ritával és Larryvel, de a hóvihar miatt nem tudnak hazatérni, a kisvárosban ragadnak. Phil reggel arra ébred, hogy ugyanazt a műsort hallja a rádióban, mint előző nap. Lassan ráeszmél, hogy valami csoda folytán újra február másodika van. És ez így megy a végtelenségig: február másodika ismétlődik folyamatosan. Philnek ki kell találnia valamit, hogy kibírja ép ésszel: hol jól szórakozik, hol kétségbe esik. Végül elkezd udvarolni Ritának, és közben megismeri a városka lakóit.