Jump to content

Tippek a szilveszteri házibulihoz I.

2014. 12. 28. 19:40

Lassan itt a Szilveszter és ilyenkor mindenki azon agyal, hogy hova is menjen szórakozni ezen a jeles napon. Vannak azonban olyan bátor emberek, akik házibulval kszöntenék az új évet, nekik adok most pár tippet, hogyan is tegyék mindezt.

A helyszínnek megfelelő mennyiségű emberkét hívj, de maximum 26 személyt. Így még tudsz kontrollt tartani és a hangulat is végig megmarad. Sértődéseket úszhatsz meg, ha mindenkit személyesen hívsz meg és nem sms-ezel vagy telefonálsz, hiszen akkor nincs kérdés, hogy xy-t viheti-e az illető és nem lesznek sokkal többen, mint akikre számítasz.

A meghívóban tüntesd fel a belépőt pl. egy üveg ital. Életmentő lehet, ha jobb a fogyasztás, mint vártad. Ha szerettek alkoholizálni, akkor ne csinálj erős puncsot és mellőzd a tömény szeszt, hiszen ezek által könnyen kiüthetitek magatokat még az este hajnalán és az éjfélt már a sarokban alvással tölthetitek.

Ha megoldható, akkor rendezd át a lakást. Jól teszed, ha az értékeket valamint a törékeny holmikat összerakod egy zárható helyre. A ruháknak is nevezz ki egy külön helyet, ahol könnyen megközelíthetőek, ha éjfélkor tűzijátékot akartok nézni, vagy csak a társaság leugrana dohányozni.
Nagyon jó megoldás, ha a felmosót vagy seprűt teszel az ablakpárkány és egy bútor közé majd ezt telepakolod ruhaakasztóval. Így helyet is spórolsz és könnyebb távozáskor megtalálni a megfelelő kabátot.

Keress egy helyett ahova az italokat előkészíted így nem kell folyton kínálgatnod. Ezt a ropogtatni valókkal is megteheted ugyanígy. Ennek legjobb helye a konyha asztal, hiszen azt mindenki megtalálja és a lehető legtávolabb van a táncparkettől is! Használj műanyag poharakat és tányérokat, így a buli után a mosogatással sem kell majd bajlódnod. Hidd el elég lesz a maradványokat eltüntetni.

A dekoráció fontos hangulatteremtő eszköz. A konfettit töröld a listáról, mert még hónapok múlva is előkerül. A karácsonyi égő sorokkal jópofa hangulatvilágítást készíthetsz, de vigyázz, hogy még véletlenül se akadhasson bele senki se a kábelekbe.

Forrás és fotó: szivleszter.hu

Írta: Molnár Adrienn