Jump to content

A világ legdurvább italai III.

2014. 11. 23. 16:57

Vannak akik szeretnek inni, és még többen, akik szeretik a különleges alkoholos italokat. Nos. Nekik szól a következő cikkünk, melyben extrém ízesítésű italokkal ismertetjük meg az olvasót.

Csokoládés fánksör: A virginiai Alexandriában a Shenandoah Brewing Company sörfőzde készíti ezt a nevében is furcsa sört. A sörben valódi csokoládé van és fánk aroma (elvileg). Az elgondolás nem tudjuk mi volt, de az íze biztos megfelel a rendőröknek.

Pulque: Ez a kissé tejes állagú ital az agávé növény erjesztett nedvéből készül. Már az aztékok is fogasztották, aztán később a sör megjelenésével gyorsan veszített népszerűségéből. Színére akár a szappanos víz, de ízére elmondások alapján nagyon is finom.

Mókussör: Ez a világ talán leggusztustalanabb és legvisszataszítóbb dolga, melyet nem is értjük az állatvédők mért nem tiltottak be mindezidáig. De persze ez nem történt meg, így a mai napig a skót BrewDog gyártja. Saját megfogalmazásuk szerint ez „a legerősebb, legdrágább és legsokkolóbb sör a világon", amiből mindhárom igaz lehet, hiszen az 55 százalékos alkoholtartalmú sör üvegje 765 dollárba kerül.
Nevét a csomagolásáról kapta, hiszen tudni kell, hogy az út szélén elütött mókusokba helyezett üvegben árusítják. Évente mindössze 12 üveggel dobnak piacra ebből a rendkívüli italból.

Holdfény: Fehér villámként, Tennessee fehér whiskey-ként vagy egyszerűen holdfényként ismert ez az ital, mely arról kapta nevét, hogy az illegális párlatot a Hold fényénél készítették, nehogy lebukjanak. Alkohol százaléka az egeket veri így egy korty elfogyasztása is akár a teljes kiütéssel járhat.

Forrás és fotó: newyork.seriouseats.com

Írta: Molnár Adrienn