Semmi szükség a szokásos Cosmopolitan körüli vihogásra, itt éppen egy remek koktél készül! Mitől olyan jó a híres-hírhedt italt? Először is tökéletes egyensúlyban van meg benne az édes és a fanyar íz, melyet nem mellesleg egyszerű szemetgyönyörködtető formába önteni. Alkoholból pedig semmivel nincs benne kevesebb, mint egy régimódi férfias kóla-rumban. A probléma sokak számára, hogy rózsaszín. Nos, ha úgy gondolod, hogy ez az árnyalat rettenetes veszélybe sodorja a maszkulinitásodat, akkor hadd éljek egy egyszerű javaslattal: kék curacao.
További technika, melynek segítségével felfrissítheted a jól bevált receptet, ha a citrus vodkát lecseréled ginre. Ez egy kicsit nagyobb ízmélységet ad az italnak, de ha bírod az eredetit, ezt is valószínűleg szeretni fogod.
Sajnálatos módon a Cosmopolitan köré kiépült egy különös kultúra, mely nagyon nagy részben annak köszönhető, hogy milyen szerepben tetszelgett a Szex és New Yorkban. Ezen pedig már csak rontott, hogy a sikert meglovagolni szándékozó belvárosi bárok egyből horribilis áron kezdték kínálni az egyébként nagyszerű koktélt. (Nem csoda, hogy egy darabig senki nem rendelt belőle, csak azok a hölgyek, akiket meghívtak rá.) Ennek ellenére azonban valószínű, hogy 50 év múlva is jelen lesz szinte minden valamire való hely itallapján.
A módosított recept a következő:
- 1,5 rész gin (minőségi)
- 1 rész kék curacao vagy Triple Sec
- 0,5 rész limelé
- áfonyalé ízlés szerint
Kombináld az összes hozzávalót sok jéggel és keverd össze alaposan. Felszolgáláshoz hűtött koktélpoharat és egy cikk lime-ot ajánlunk. (Noha a gyümölcslé miatt illendő lenne valójában összrázni a koktélt, azonban mégis sokkal szebben mutat, ha inkább megkevered.)
Forrás: primermagazine.com
Fotó: tgifriday.com és ebay.de
Írta: Ambróz Nóra