Jump to content

Koktélajánlásunk – Dark ’N’ Stormy

2014. 09. 13. 20:00

Unásig iszogattad már a Pina Colada-t, Sex On The Beach-et és a Long Island-et? Ideje kipróbálni egy kevésbé gyakran emlegetett klasszikust a Dark ’N’ Stormy formájában. Kicsi rum, gyömbérsör, lime és keserű (ez utóbbi kettő elhagyható). Ugye, hogy jól hangzik?

A Dark and Stormy Bermuda nemzeti itala éppen ezért ideális esetben Gosling’s Black Seal rummal készül, mely a sziget sajátja. Valójában a Gosling’s birtokában áll a név is, így ha az igazi élményre vágysz, akkor ideje valamilyen italkereskedésben felhajtani egy üveg eredetit vagy neten rendelni belőle. Kipróbálásra azonban más rumok is megteszik. Az igazi természetesen a sötét változat, de ha nagyon szeretnéd helyettesítheted akár egy jó öreg aranyszínű verzióval is. Csak senki ne tudja meg.

A gyömbérsörök két változata közül az ízesebb, fűszeresebb típus a nyerő (ginger ale helyett ginger beer). Ezúttal a cél, hogy valóban karakterese és gyömbére íze legyen az italnak. Mivel a koktélok újabb fénykorukat élik, ezért egy egész sor megfelelő variáció kapható a boltokban. Próbálj ki párat és döntsd el, neked mi a legjobb.

Az eredeti recept tehát így szól:

- 2 evőkanál rum (Gosling’s Black Seal)

- egy kiskanál frissen facsart lime-lé

- egy pár csepp keserű (The Bitter Truth)

- gyömbérsör (Reed’s Extra Ginger Brew)

Az elkészítéshez tölts meg egy poharat jéggel, add hozzá a rumot, majd a többi hozzávalót. Keverd meg, hogy eloszoljanak az ízek, ám csak finoman. Díszítésnek tökéletes a lime-ból vágott cikk. Ha pedig extra látványt szeretnél, akkor csak a végén öntsd bele a rumot, így az a tetején lebegni fog egy ideig, mint valami sötét felhő az óceán fölött.

Forrás: primermagazine.com

Fotó: meggledesigns.com és narcussamuelson.com

Írta: Ambróz Nóra