Jump to content

Ínyenckurzusok és kézműves sörök a Szimpla Háztájiban

2014. 08. 15. 14:00

Ha kedveled a Kazinczy utcában található Szimpla Kert hangulatát és előszeretettel fogyasztasz őstermelői, kézműves és hazai étkeket és itókákat, akkor ideje néhány házszámmal odébb a Háztájiba is ellátogatnod, ahol a nyáron  sörkülönlegességek is várnak a szomjas ínyencekre.

A vasárnapoként működtetett sikeres Háztáji Piac mellett, a boltocska kínálata és sikere is egyre nő a Kazinczy utcában. Ennek részét képezi, hogy a Háztájiban rendszeresen szerveznek különböző ínyenctanfolyamokat, éppen legutóbb a Pálinkakurzus és a BorOrgia sikerén felbuzdulva a kávékról tartott előadással lepték meg a közönséget. Kávékurzusra korábban március 26-án már volt példa, ám augusztus 13-án megismételték az eseményt, hogy még többen tudhassák meg, hogyan zajlanak a különböző pörkölések valamint, hogy milyen és mitől jó az igazán finom kávé. Az oktatást nem másra, mint egy profi baristára, Molnár Tamásra bízták, aki remek hangulatot biztosítva avatta be közönségét a kávékészítés művészetébe.

A programok mellett, ha még sosem jártál itt, akkor erősen ajánlott kipróbálni a március óta kapható kézműves söröket, melyeket az ínyencek korábban csak a Szimpla Kávézóban fogyaszthattak. Jelen vannak itt olyan méltán népszerű termékek, mint a fóti sörfőzdéból szállított nem könnyű, ám nagyon is tartalmas és ütős keserű mézsör, egy már-már egzotikus narancsos és mézes gyömbérsör, egy pilseni típusú világos sörféle és a lányok kedvence a Stari szilvás ízesítésű különlegessége. Emellett a Háztáji minden nap szendvicsekkel, friss süteményekkel, levesekkel és az említett különlegességekkel vár téged.

Forrás: szimpla-blog.blogspot.hu

Fotó: varosban.blog.hu és szimpla-blog.blogspot.hu

Írta: Ambróz Nóra