Jump to content

W35 ROM – ízig-vérig Tex-Mex grillbár

2014. 08. 05. 16:00

A Klauzál utcában található számos streetfood étkezde közt a W35 ROM és a W35 Füge Texas és Mexikó legjobb ízeit hozza el nektek. Hírességük a Classic burger, de itt akkor is megtalálod a számításodat, ha quesadillára, tortillára vagy egy kiadós chilire éhezel.

A W35 ROM igazi férfias étterem, kínálatukban számos olyan étel szerepel, melyekkel kihívás elé állíthatod kapszaicin-tűrőképességedet. Nem kell azonban otthon hagyni vega barátnődet sem, hiszen rá is számítanak az étlapon. Aki húsmentes burgert keres, annak egy babpürével sok hagymával és kaliforniai paprikával készülő specialitást szolgálnak fel, míg a könnyedebb húsok kedvelői csirkét választhatnak

Sokkal érdekesebb azonban a kínálatban szereplő további hat burger. Közülük legnépszerűbb a Classic, melyből tavaly novemberben óta 35 000 példányt adtak el csak itt a ROM-ban. Ennek egyik változata az Extra burger, melyet a nagyravágyók ízlése szerint 20 dkg-os hátszínporcióval készítenek. Aki ennél kevesebbel is beérni az egy szerényebb, ám még mindig kiadós 13 dkg-os adagot kap.

A kínálatban szereplő burgerek közt különbséget főként a beléjük kerülő hús tesz, ám természetesen ügyelnek az ízléses körítésre. A kacsahúst párolt káposztával, a külföldiek által nagyon kedvelt bárányt pedig ajvárral és zellerkrémmel teszik tökéletessé. Emellett olyan ínyencségeket is találhattok az étlapon, mint a halas vagy BBQ burger, valamint a W35 ROM egyik sztárja a Fire In the Hole elnevezésű csoda. Ezt a nevet komolyan kell venni! Az alapból már ismert, ízletes burgert itt egy a Sárréti Chilifarm hatféle chiliéből főtt „méreggel” teszik teljessé. Mellé, csakúgy, mint a többi burgerhez is, kakukkfüves burgonyát és gyömbéres lilakáposztát adnak, az össztevőket pedig a bucitól a húspogácsán át a paradicsomlekvárig mind helyben készítik.

Az amerikai frontot képviselő burgerek mellett a mexikói ízek is jelen vannak. Négyféle nachos, burritó és quesadilla szerepel a kínálatban. Mindegyik esetben választhattok csirkés, marhás, vega és sertés-zöld chili kiadások közül. Továbbá levesek, desszertek és a chili con carne teszik kerekké az étlapot, melynek új szendvicsekkel és desszertekkel való további bővítését szeptemberre tervezik.

Ha felkeltette érdeklődésedet a W35 ROM látogatass el hozzájuk vagy keresd fel az étterem weboldalát, illetve további ajánlókat.

Forrás: w35.hu és gastro.hu

Bővebben: http://gastro.hu/Magazin/W35-ROM-%E2%80%93-tobb--mint-burgerezo-174

Írta: Ambróz Nóra