Jump to content

A világ legdrágább koktéljai III. – egyszer volt egy világcsúcs

2014. 07. 25. 16:59

Az eddigi cikkekből kimaradt ugyanis manapság már nem kapható, de mindenképpen említést érdemel egy ilyen listában a jelenlegi világcsúcstartó Reka Moscow, melyet mindössze egyszer készítettek el, de akkor a világ legdrágább koktélja volt.

Ez a koktél mindenképpen valahol helyet érdemel egy ilyen listán. Igaz ugyan, hogy a történelem során csak egyetlenegyszer szolgálták fel, azonban ez a különlegesség ma a világrekorder a drága koktélok kategóriában.

Az egyetlen alkalom, melyen készítették a Reka Moscow étterem jég teraszának paradés megnyitó ünnepsége volt az orosz főváros szívében. Exkluzív jellegét annak köszönhette, hogy a pohárba nem egy szem, de rögtön három darab 1-1,5 karátos gyémántot rejtett az ünnepség ékszerész szponzora, az olasz Crivelli cég. A koktél büszke vásárlója Andrey Melnikov, orosz vállakozó, a Reka Moscow törzsvendége volt.

A gyémántok fagyos szépsége különösen jól illik egy jégterasz megnyitójára. Az épülethez 20 tonna szibériai jeget használtak fel, így most 80 ember befogadására képes. Az elegáns moszkvaiak a borongós, jeges környezetben élvezhetik a bár kínálatát, azonban a hidegtől az infralámpás fűtésnek köszönhetően nem kell tartaniuk.

Ez a fajta luxus aligha ismer határokat!

Forrás: transferwise.com

Írta: Ambróz Nóra