Jump to content

A világ legdrágább koktéljai II. – így mulatnak a gazdagok

2014. 07. 25. 16:49

A második menetben a világi pazarlás igazi éllovasait sorolom. Csillogó poharak, szikrázó ékkövek, méregdrága alapanyagok, azaz a világ valóban legdrágább koktéljai következnek.

5. Ono Champagne koktél

Holtversenyben ötödik a Las Vegas-i Encore Wynn 10 000 dolláros pezsgő koktélja, melynek alapja egy Louis XIII Black Pearl konyakpezsgő. Ennek üvegára körülbelül 90 000 dollár, így nincs mit csodálkozni a költségeken főleg, hogy ehhez némi Charles Heidsieck 1981 Champagne Charlie-t is töltenek, majd kiegészítik sárgabarack pürével, Sense rózsanektárral és frissen facsart narancslével. Ínycsiklandozóan dekadens, nemde?

4. Martini On The Rock

Az Uncorked tapas bár New Yorkban a legelegánsabb és legfantáziátlanabb eljegyzési „meglepetéseket” szolgáltatja. Ha szeretnénk némi vodkába és martinibe áztatni kedvesünk túlméretezett gyémánt gyűrűjét, akkor nincs más hátra, mint kicsengetni 10 000 dollárt és a nagy esemény előtt 72 órával konzultáni az ékszerész Andy Goetz-cel, aki elkészíti az italba kerülő gyűrűremeket, melynek ára akár ennél feljebb is tornázhatja az egyébként is busás összeget. Hozzá kell azonban tenni, magamból kiindulva, hogy nem minden hölgy vágyik efféle meglepetésre.

3. The Winston

Az ausztráliai Melbourne-ben található Club 23 mixereinek két egész napba tellik elkészíteni a 12 040 dolláros italt, mely sokáig a pénzszórási világcsúcs tartója volt. A Churchillről elnevezett koktél két rész 1858-as Croizet konyakot (ebből egyetlen feles is 6 000 dollárba fáj), némi Grand Marnier Quintessence-t, Chartreuse Vieillissement Exceptionnellement Prolongè-t és Angostura keserűt tartalmaz valamint csokoládéból és szerecsendióból álló talajon szolgálják fel, amit égetett cukorral körítenek. Ehhez ugyanazt a Grand Marnier-t és Chartreuse-t használják, amit az italhoz. Befejezésül a koktélba szárazjég esszencia kerül citrushéjjal és fűszerekkel, így egy különös illatos köd lengi körbe az italt.

2. Diamonds are Forever

A tokiói Ritz-Carltonban a hölgyek számára kitalált 22 600 dolláros, különleges koktélt a híres James Bond filmről nevezték el, és óh meglepetés, gyémántokkal az alján érkezik. Emellé nem jár semmi más, csak Grey Goose Vodka és lime. Az ital bármikor rendelhető, azonban valahányszor felszolgálják, annyiszor a film főcímdalának zenéje is felcsendül.

1. Ruby Rose Cocktail

Az USA-beli Maine államról ha eszünkbe jut valami az legfeljebb néhány vén halász és rákász képe, nem pedig a milliókat szóró gazdagoké. Azonban a jó hírnek örvendő White Barn Inn Kennebunkban a 40. születésnapját ünnepelve 40 000 dollárra árazta fel koktélkülönlegességét, mely több, mint az átlag ember éves fizetése. A horribilis összeget indokolja a pohárban csücsülő négykarátos rubin, melyet Hanger One vodkával, St-Germainnel, gránátalmalével, friss grapefruit juice-szal és egy kanál rózsavízzel öntenek nyakon.

Forrás: transferwise.com

Írta: Ambróz Nóra