Jump to content

A világ legdrágább koktéljai I. – így mulatnak a gazdagok

2014. 07. 25. 16:41

Hiába a gazdasági válság, a dekadencia és a pazarlás soha nem mennek ki a divatból. A világ leggazdagabbjai képesek pénzüket minden lehetséges formában hivalkodásra költeni.

10. Kentucky Derby Mint Julep

Louisville-ben Chruchill Downs specialitása, a Kentucky Derby sznobhívogató koktélja mindösszesen 1 000 dollárba kerül, így a lista tizedik helyezettje. A világ leghíresebb lóversenyét nézve fogyaszthatjuk a Woodford Reserve Bourbonból, turbinado cukorból, Louisville-ben nőtt mentából és 10 000 éves alaszkai gleccserjégből összeállított hiábavalóságot, melyet olyan ezüst limitált kiadású Tiffany poharakban szolgálnak fel, amelyekből csak 73 készült a világon.

9. Original Mai Tai

Az írországi Belfastban a Merchant Hotelben 1 270 dollárért kínálják az Original Mai Tai koktélt. Árát igazán az eredeti J. Wray & Nephew márkajelzésű jamaicai rum dobja fel, mely olyannyira exkluzív, hogy a Merchant Hotel a birtokolja belőle a világon fennmaradt utolsó 6 üveget.

8. Ritz-Paris Side Car

Párizsba utazva egy olyan konyakot élvezhetünk, mely túlélte mindkét világháborút. A Hemingway Bar-ban az italt Cointtreau-val, citromlével és Dom Pérignon pezsgőjével készítik. Ezt a speciálitást 1830 és 70 között palackozták és német katonák mentették meg a francia okkupáció alatt.

7. Macallan Single Malt Whiskey

Hol máshol érdemes keresni a luxust, mint Dubaiban, ahol a Skyview Bar a Bur Al Arab tövében 4 000 dollárért az utolsó 420 üvegnyi Macallan 55 whiskey-be enged belekortyolni. Az 55 éves nemes italból állítólag csak a 287-es számú üveg került eddig elő. A nedűt a legkülönlegesebb Lalique kristály dekantálóban szolgálják fel.

6. Salvatore’s Legacy avagy Salvatore Öröksége

Ez az ital 8 316 dollárért a világ legöregebbje koktélja címet birtokolja és Londonban a Playboynál a Salvatore-ban szolgálják fel. Tartalma egy 1778-as Clos de Griffier Vieux konyak, egy 1770-es kömény likőr, egy 1860 körülről származó Dubb Orange Curaçao és két egységnyi Angostura keserű a korai 1900-as évekből. A keverék kiötlője nem más, mint a híres mixer, Salvatore Calabrese maga.

Forrás: transferwise.com

Írta: Ambróz Nóra