Jump to content

A Hentes Konyhája – az első osztályú szendvicsbár

2014. 07. 22. 13:18

Hogyan indul az ideális péntek este? Szerintem egy kiadós vacsora és néhány korsó nagyszerű cseh sör mellett a legjobb felkészülni arra, hogy belevessük magunkat a budapesti éjszakába.

A Hentes Konyhája a Klauzál utcában található, ahol számos régi konkurens étterem fojtogatja a feltörekvő újoncokat. Az angolosan The Butcher’s Kitchennek is nevezett új hely azonban a W35, a Doboz és a Repülő Puli szomszédságában is képes versenybe szállni.

Miért érdemes felkeresni a Butcher’s-t? Ennek első és legfőbb oka az étterem fantasztikus szendvicskínálata, mely mint ahogy a név is sugallja főként húst tartalmaz hússal. No meg minden más pikáns finomságot, melyek feldobják az ízeket.

A helyi specialitásnak számító szendvicsek egyenként 15 dkg húst tartalmaznak, melyeket egy közeli pékségben saját recept alapján sült óriáscipóba töltenek, majd különböző szószokkal és zöldségekkel egészítenek ki. Ehhez jön még némi savanyúság, mely szintén rendkívül sokat dob az összhatáson, valamint a köret. Ez nem más mint egy nagyon különleges eljárással készült sült burgonya, melyet először héjába megfőznek, majd megsütnek, megpucolnak és darabjaira esve kisütik forró olajban. Az eredmény kívülről fantasztikusan ropogós, belülről pedig puha és krémes.

Amiket külön kiemelnék az étlapról az a Porchetta és a Pastrami szendvicsek. Az elsőben sült malachús, fokhagymás majonéz, dijoni mustár, jalapeno, füstölt sajt és karamellizált pirított hagyma alkot tökéletes ízvilágot. De a második sem rosszabb, mely dijoni mustár, coleslaw és melegen füstölt marhahús kombinációja.

Emellett halas, camembertes és igazi disznóöléses hurka-kolbász változatok is vannak az étlapon. Ha pedig sikerült teljességgel jóllakni, akkor a hatalmas szendvicseket isteni, frissen csapolt barna és világos, cseh Lasko sörökkel öblíthetjük le.

Bővebben: http://gastro.hu/Magazin/A-hentes-konyhaja-%E2%80%93-szendvicsek-mesterfokon-166

Írta: Ambróz Nóra