Jump to content

Repülőútra készülsz? Tippek és jótanácsok 1.

2015. 05. 05. 09:36

Repülni fogsz? Íme néhány tipp és jótanács, hogy minden simulékonyabban menjen a reptéren és a fedélzeten.

Ne felejts el előre becsekkolni.
Ha fapados járattal utazol és nincs feladott poggyászod, lehetőség van az ingyenes online becsekkolásra, mely néhány kattintással elvégezhető az utazás előtti napokban. Így előre kijelölt ülőhelyet kaphatsz a fedélzeten, kinyomtathatod a beszállókártyádat, és a reptérre érkezve egyből a biztonsági ellenőrzés felé veheted az irányt. Ezzel időt és pénzt spórolsz meg magadnak.

Tervezz előre időrendet.
A reptérre való kiérkezést legkésőbb a járat indulása előtt egy órával időzítsd legkésőbb. Így kényelmesen leparkolhatsz, búcsúzkodhatsz, áteshetsz a biztonsági ellenőrzésen, és biztonságosan odaérhetsz a beszálló kapuhoz. A reptérre való érkezésre számolj rá egy kis plusz időt, hátha dugó van, kimarad egy metrójárat, vagy valami váratlan esemény következik be. Ha be kell csekkolnod a reptéren és poggyászt kell feladnod, azt is kalkuláld be az idődbe.

Tedd gyorsabbá a biztonsági ellenőrzést.
A biztonsági ellenőrzés esetén le kell venned magadról minden réteges ruhadarabot, az öved, zsebeidet ki kell ürítened, és általában cipődet is le kell venned. Laptopot vagy táblagépet szintén külön kell ráhelyezni a futószalag tálcáira, így érdemes már sorban állás közben nekiállni vetkőzni és pakolászni, hogy ne várakoztasd a mögötted állókat feleslegesen.

Figyelj a szabályokra.
A reptéri biztonsági ellenőrzésen nem vihetsz át 100 milliliteresnél nagyobb flakonban vagy üvegben található folyadékot, így erre már a bepakolás előtt figyelj. A nagyobb üvegeket, flakonokat, piperéket a feladható poggyászba helyezd. Ha nincs ilyened, kis üvegcsékkel kelhetsz csak át az ellenőrzésen, melyeket átlátszó, műanyag zacskóba kell pakolnod. Drogériákban kaphatók kézipoggyászban vihető, kis méretű pipere felszerelések (tusfürdő, sampon, fogkrém, testápoló, borotvahab, dezodor, stb.), érdemes ezek közül beszerezni néhányat utazás előtt. Ha tudsz róla, hogy szállásod fürdőszobájában lesz pipere felszerelés, nem is kell ilyeneket elcsomagolnod az útra.

Folyt.köv!

(fotó: menstylefashion)