Jump to content

A világ legdrágább nyaralóhelyei II.

2015. 02. 02. 19:26

Vannak olyan üdülőparadicsomok a világban, melyekre csak az igazán gazdagok látogatnak el. Ha te is ilyen vagy ajánlunk pár remek helyet. Ha pedig nem, akkor se búsulj.

Santorini:
Santorinire nem is gondolnánk, mint luxusutazási célpont, ugye? A szomszéd is járt már ott, hát mi lehet ebben annyira különös?
De van Santorininek egy másik arca is. Egy olyan belső világa, ahol olyan hírességek váltják egymást a Katikies Hotelben, mint Sharon Stone vagy Richard Branson. Hogy miért? Bizonyár köze van ehhez a hófehér épületeken és szobaberendezéseken visszaverődő, mindent éltető és mindenütt jelenlévő napfénynek, a különlegesen kialakított, kocka alakú lakosztályoknak vagy a feszített víztükrű medencének, ami úgy tűnik, mintha a kalderába ömlik.
Katikies gyakorlatilag egy butik hotel, de érzetre egy igazi luxus üdülőhely, ahova rendre visszavágyik az ember.

Song Saa:
Az érintetlenséget kell megfizetni Song Saa-ban, Kambodzsa Koh Rong szigetcsoportjában, ahol az üdülőhelyet két egymás mellett található szigetről nevezték el „A kedveseknek” („The Sweethearts”).
A privát szigeteken működő Song Saa üdülőhely luxuskörülményeket biztosít a megfáradt utazónak – valóságos földi paradicsom. Intim és belsőséges közeg, ahol művészetté fejlesztették a fenntarthatóságot, hogy miközben a legnagyobb luxust élvezve harmóniába kerülünk a természettel és önmagunkkal, még a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot is hagyjuk magunk után. A partmentén az óceánba épített bungalókhoz saját medence tartozik, a szoba üvegpadlóján át pedig rálátunk az óceánra.
A központi épületben első osztályú étterem vár, ahonnan csak pár lépés és a napnyugta elénk táruló látványa szinte már giccsesen gyönyörű háttér – mondjuk egy lánykéréshez. A feszített víztükrű medence, az esőerdő különböző pontjaiba kihelyezett legkülönbözőbb spa- és wellness szolgáltatások pedig pont annyira magától értetődőek, mint a napfelkeltével egy időben tartott jóga-foglalkozások és a vízi sportok sora.

Forrás és fotó: luxusutak.hu / Írta: Molnár Adrienn