Jump to content

A világ legszebb terei I.

2014. 11. 09. 22:03

A világ tele van csodálatos terekkel, melyeket bemutatn igencsak nehéz lenne, de nézzünk azért néhányat, melyek úticélnak sem utolsók.

Szent Márk tér: Velence egésze csodálatos és fantasztikus kikapcsolódást ígér. De meg kell említenünk a város főterét, mint az egyik legszebb teret a városban. Aki járt már itt, az tudja, hogy a galambok etetésén túl – ami a legtöbb turistát szinte teljesen leköti – mindenképpen érdemes körbefordulni, hiszen amerre csak az ember néz, ott műemléket talál.

Piazzale Michelangelo: Egy Fizenze egyik leghíresebb tere, mely azért is csodálatos (persze a dísznövények impozásságán kívül), mert fantasztikus panoráma nyílik innen egész Firenze városára. Egészen biztosan felejthetelen élmény lesz, pláne ha sikerül egy jó fotót is ellőnünk.

Plaza Hidalgo: Az árusoktól kezdve a gyönyörű épületeken és növényeken át minden megtalálható Mexikóváros főterén. Nem véletlen tehát, hogy nem csak a túristák kedvenc célpontja, hanem a helyiek is gyakran ellátogatnak ide kikapcsolódni.

Piazza Navona: Sokak szerint ez Róma leggyönyörűbb tere. Az építészeti és szobrászművészeti remekek között dúskálva még az a luxus is a miénk, hogy a téren, és annak közvetlen közelében a levegő sokkal frissebb. És persze nem hiányozhatnak a szökőkutak és az igazi olasz fagylalt árusok sem.

Forrás és fotó: rentapartmentinitaly.com

Írta: Molnár Adrienn