Jump to content

Helyek, ahová ne tervezz nyaralást II.

2014. 09. 23. 18:00

Ahogy az előző részben bemutattuk, van a bolygónknak számos olyan helye, mely ugyan csodálatosan néz ki és első meggondolásra talán jó nyaralási ötletnek tűnik, de fontoljuk meg jól, hova is megyünk, hiszen sok hely tiltólistán van, vagy csak nagyon nem ajánlatos a látogatásuk. Íme, néhány újabb ilyen remeknek tűnő célpont.

1. Ramree-sziget, Burma. A sziget csodálatosnak ígérkezik, hiszen Burma mellett fekszik és számos különleges faj található meg rajta. Egyetlen gondja csak ű, hogy a szigeten több ezer krokodil él, melyek jól alkalmazkodtak a sós vízhez.

2. Poveglia szigete Velence mellett. A szigetet távolról lehet csak csodálni, hiszen építészeti remekekben gazdag, ám közelről már nem, mivel a kormány szigorúan megtiltotta, hogy emberek merészkedjenek rá. Hogy mért? A nagy pestisjárvány ideje alatt ide szállították át a fertőzötteket.

3. Gruinard Island. Ez a Skóciától északra lévő kis sziget a II. világháború ideje alatt vegyi fegyverek tesztelésére szolgált. Többek között az anthrax nevű baktériummal is kísérleteztek, mely után a szigetet teljes egészében lezárta a brit kormány. Azóta megpróbálták fertőtleníteni, de nem jártak sikerrel.

4. Sable Island, Kanada. Az Atlanti-óceán temetőjeként ismert sziget egy 40km hosszú homokpad Halifaxtól délkeletre. Több mint 350 hajótörésért felel, melynek egyik oka az, hogy a sziget vándorol. A homok közel 100 métert is megtesz egy év alatt.

5. Pripjaty. A Csernobil mellet lévő város látogatása az 1986-ben bekövetkezett atomkatasztrófa miatt ma is tiltott, hiszen a sugárzás máig nem enyhült.

Forrás és fotó: parklikes.com és muchmoremouchier.com

Írta: Molnár Adrienn