Jump to content

Amerika konyhája – burger legendák II.

2014. 08. 30. 18:00

Ha valahova ellátogatsz mindig érdemes kipróbálni a helyi konyhát. Nem kivétel ez alól az Egyesült Államok sem. Mit egyél akkor, ha nem a mindenhol elérhető gyorséttermeket keresed, viszont a fast food otthonában jársz? Próbáld ki ezeket a legendás helyeket, ahol a hatalmas húsadagokat kivételes minőségben készítik.

1. Top Notch Beefburger Shop, Chicago, Illinois – A chicagói étkezde igazi klasszikus hely: a húsok, a shake-ek, a sült krumpli és igen, a burgerek is úgy készülnek mint az 1950-es években. A húspogácsa helyben darált húsból sül és három méretben kapható 10-től 30 dkg-ig. Külön plusz, hogy mindennek van deluxe változata, ami azt jelenti, hogy szabadon garázdálkodhatsz az extra feltétek választásánál. A 30 dkg-os marhaburger deluxe változatának kipróbálásához tedd kézügybe a kardiológusod telefonszámát.

2. Menches Bros, Green, Ohio – Az étterem egyike azoknak a helyeknek, melyek azt állítják, hogy ők találták fel a hamburgert. A Menches fivérek, Frank és Charles valóban szinte elsőként csomagoltak húspogácsát buciba a Saint Louis-i World Fair-en 1904-ben. Bár emellett a fagylalttölcsér feltalálójának is vallják magukat. Az igazi élményért próbáld ki az Original burgert, melyet több mint 100 éve ugyanazon recept alapján készítenek kukoricaliszttel bundázott zsemlében.

3. Weber's Superior Root Beer Restaurant, Tulsa, Oklahoma – Tulsában még messzebbre nyúlik vissza az ősburger megalkotása, mint Ohióban, itt ugyanis 1891-re datálják a feltalálást. A húspogácsák ugyanazon a sütőn sülnek, mint amit az alapító, Oscar Weber használt, így igazi történelmi hangulat lengi be a falatozót. A 30 dkg-os hússal készülő kolbászos sajtburger a hely igazi ínyencsége.

Forrás: askmen.com

Fotó: askmen.com és fedmanwalking.com

Írta: Ambróz Nóra