Jump to content

Rémisztő helyek a világ körül II. – Amerika

2014. 08. 16. 14:00

Egy kísérteties sziget, egy labirintus a föld alatt, egy szellemváros, egy bizarr gyűjtemény és egy feneketlen kút. Következzenek Észak-Amerika leghátborzongatóbb helyszínei, melyek esetenként nem csak roppant rémisztőek, de veszélyesek is.

1. A babák szigete, Mexikó - A mexikói Xochimilco-ban található babák szigete egy aprócska lakatlan terület. A hozzá kapcsolódó legenda szerint egy kislány fulladt meg a közelben található kanálisokban, ám ezt követően a csatornák vize elkezdett babákat a partra mosni. A sziget akkori egyetlen lakója ezeket a babákat akasztgatta fel a fákra az elhunyt lány emlékére.

2. Centralia, Pennsylvania - Centralia egykor szorgosan dolgozó bányászváros volt egészen addig, míg a föld alatt található szénkészlet lángra nem kapott. Azóta a város teljesen kihalt, míg a szén 1962. óta folyamatosan ég. (Hello, Silent Hill!)

3. Cincinnati metró alagútjai, Ohio - Cincinnati az 1900-as évek elején megpróbált saját metróhálózatot kiépíteni, ám kifogyott a pénzből. A város alatt tekergő labirintusszerű járatok azóta üresen állnak, még az elkeseredett hajléktalanok sem merészkednek a mélybe.

4. Jákob kútja, Texas - A texas-i Jákob kútjaként elnevezett forrás egy természetes, több mint 30 méter mély kútszerű képződmény. Egy mítosz szerint a korábban megfulladt tapasztalatlan úszók állnak őrt a helynek éjjelente.

5. Mütter múzeum, Pennsylvania - A Mütter Museum egyszerűen csak visszataszító. A ház gyűjteményében borzasztóan elváltozott testrészek, magzatok és viasz szobrok is megtalálhatóak.

Forrás és fotó: buzzfeed.com

Írta: Ambróz Nóra