Jump to content

Így kell felhajtani a nadrágot

2018. 06. 28. 18:04

A felhajtott farmer, chino vagy vászonnadrág praktikus, plusz nagyon zsiványul tud kinézni, de könnyen el is ronthatod, ha rossz cipőhöz béna hajtással csinálod. Hozunk pár példát, hogyan tűrd fel legjobban a nadrágod – és mik azok a stílusbarbárságok, amiktől óvakodj.

Nem feltétlenül csak a praktikumért hajtjuk fel a nadrágunkat, hanem mert sokkal vagányabb és divatosabb lesz egy alapvetően unalmas szett is ezzel az apró extrával – viszont nem árt, pár fontos szösszenetre odafigyelni hajtogatáskor.

Ha vékony anyagú farmernadrágot szeretnél felhajtani, akkor a következőre kell ügyelned: körülbelül egy hüvelyknyi részt tűrj fel és csak egyszer hajts meg. Ha már kétszer ráhajtanál, a farmer a bokádnál el fog állni, ami nagyon sután néz ki. Emellett ügyelj rá, hogy ne menjen a bokád fölé a felhajtás és viselj bokazoknit vagy egy elegáns, egyszínű darabot, mert a kilógó Garfieldos zokni, ami a csajod szerint irtó cuki, igazából elég megalázó nyolc éves kor fölött.

Farmer felhajtásánál mindig ügyelj rá, hogy a két oldalt futó külső varrást csípd össze az ujjaiddal, hajtsd az anyaghoz oldalra és csak ezután hajtsd fel, így elkerülheted, hogy egy jóindulatú daganatnak is beillő dudor legyen a bokád fölött.

Vastag anyagú farmernál sokkal célszerűbb a hosszabb, legalább kéthüvelykes felhajtás. Úgy csináld a hajtást, hogy a tetején csípj két centit össze az ujjaiddal, majd tűrd be a felhajtásba – különben nagyon csálén szét fog állni. Ezt a fajta hosszú felhajtást viszont nem ajánljuk az alacsonyabb férfiaknak, mert sokkal rövidebbnek tűnik a láb így.

Chinonál legalább kétszer hajts rá a nadrágra és itt is alkalmazd az oldalsó varrásról leírtakat. Vászonnál bátran mehetsz boka fölé is a hajtásban, el fogja bírni az anyag.

(Forrás: player.hu / fotó: Telegraph)