Jump to content

Lejárt a szelfik ideje, jön a minidrón!

2015. 07. 07. 22:39

Szelfi? Ugyan már! Szelfibot? Lejárt lemez! A legmenőbb, ha saját minidrónnal kamerázod magad!

A Nixie technológiája egyszerre ötvözi a népszerű repülőkamerás drónmániát és a saját, kézi videózás kényelmes, könnyed és modern igényét.

A kis készülék ugyanis valójában egy könnyen viselhető, nem használt állapotban a csuklón, karkötőként hordható kütyü, melyet nem kell cipelni, ha épp nincs rá szükség, viszont egy mozdulattal lecsatolható és munkába küldhető, ha szükség van rá!

A minidrón ilyenkor felemelkedik a levegőbe és mint egy apró kis helikopter repked a fejed felett, és felvételeket vagy fotókat készít a rajta lévő kamerán. Ha pedig mindent megörökítettél, engedelmesen visszatér hozzád, hogy újra megpihenhessen a csuklódon.

A minidrónt azoknak a pillanatoknak a megörökítésére találták ki, amelyeket nem tudsz fotózgatással megszakítani, illetve nem tudsz úgy befogni a kamera lencséjébe, hogy közben te magad is látszódj a képen. A Nixie ezt a technológiát teszi könnyebben szállíthatóvá és kezelhetővé, hiszen a kamera szó szerint mindig kéznél lesz, amikor szükséged van rá. A szerkezetet az Intel Make it Wearable – Tedd hordhatóvá – pályázatára nevezték be a tervezők, de hamarosan valószínűleg piacra is léphetnek vele.

(Fotó: lifehack)