Jump to content

A világ leglátogatottabb weboldalai II.

2015. 02. 02. 21:08

ÍA világ leglátogatottabb oldala között olyanok is szerepelnek, melyeket talán nem is ismersz. De azért akad számos olyan is, melyet naponta használsz.

Baidu:
A 2000-ben alapított Baidu egy kínai internetes keresőportál, weboldalakat, zenei fájlokat, képeket indexel, és saját enciklopédiával is rendelkezik.
Ez az elsőszámú keresőportál Kínában, 2012-ben az internetes keresések 80 %-át ezzel végezték.

Yahoo!:
Napi 2,5 milliós látogatottságával a Yahoo! a világ negyedik legnépszerűbb internetes lapja.
Eredetileg keresőszolgáltatásnak indult, de mára számos funkcióval bír, mint például hírszolgáltatás, levelezés, hirdetés, térkép, közösségi háló, stb. Több mint 30 nyelven elérhető és csaknem félmilliárd felhasználó látogatja.

Youtube:
A leglátogatottabb videómegosztó oldal 2005-ben látta meg a napvilágot, rá egy évre a Time magazin az év találmányának választotta.
Az Adobe Flash és HTML5 technológiára épülő YouTube tartalmai között egyaránt megtalálhatóak zenei klipek, filmrészletek, televíziós videók, valamint amatőr felvételek is.

Google:
A Google a legnépszerűbb keresőrendszer, egyszersmind a második leglátogatottabb weboldal a világon. Szolgáltatásai között található térkép, számológép, fordító program, pénzváltó, levelező rendszer, naptár és még számos további alkalmazás.
Jelenleg 123 nyelven érhető el, és nem kevesebb, mint 8, 3 milliárd oldalletöltést jegyez naponta.

Facebook:
A világ elsőszámú ismeretségi hálózatát 2004-ben alapította Mark Zuckerberg és három társa. 2012-ben két ízben is mérföldkőhöz érkezett: májusban tőzsdére vitték, októberben pedig elérte az 1 milliárd regisztrált felhasználót.
A fejlesztéseknek köszönhetően a Facebook egyfajta multimédiás központtá alakult, tartalommegosztási rendszere elsőrangú, az online élet pedig vég nélkül követhető.

Forrás és fotó: / Írta: Molnár Adrienn