Jump to content

Balhé a Barcelonánál

2020. 04. 08. 18:36

A teljes spanyol sajtó arról ír, hogy izzik a levegő a Barcelona vezetői között. A hónapok óta tartó kaotikus állapotok és feszültség most kezd kicsúcsosodni. De még messze a vége.

Mundo, a Sport, a Cope és a CatRadio is azt írja, háborús övezetté alakult a Barcelona. Kedden videokonferenciás ülést tartott az elnökség, és a lapok szerint a megbeszélés minimum feszült légkörben zajlott. Olyannyira, hogy mára már 'Barcagate' néven emlegetik az eseményt.

Először annyi szivárgott ki, hogy Bartomeu elnök kijelentette, hogy négy Igazgatótanácsi taggal nincs megelégedve, felszólította őket a lemondásra

– mivel ő nem rúghatja ki őket.

  • Emili Rousaud, negyedik alelnök;
  • Enrique Tombas, pénztáros;
  • Silvio Elías, a 'B'-csapatért felelős igazgató;
  • Josep Pont, a kereskedelmi terület igazgatója.

Az csak kicsit később derült ki, miért.

aki ugye már több botrányos helyzetbe is belekerült, például azzal, hogy felbérelt egy céget, hogy járassa le a klub legendáit és az ellenfeleit.

Emili Rousaud egyébként januárban lett kinevezve, nem titkolt cél volt az is vele kapcsolatban, hogy ő indulna elnöknek és venné át Bartomeu örökségét. Ő most nyilatkozott a kedden megjelenő hírekkel kapcsolatban, és megerősítette azokat, tehát az elnök valóban a vezetőség átszervezésén munkálkodik.

“Bartomeu felhívott és azt mondta, hogy alakítani akar a vezetőség összetételén. Gondja van néhány emberrel, köztük velem is. Azt mondta, hogy volt néhány olyan kiszivárgott információ, amely zavarta a játékosokat, illetve gondja van azzal is, hogy megkérdőjelezem legfelső vezetés munkáját.

Én elmondtam neki, hogy egyik nyilatkozatokban sem kritizáltam a játékosokat a sajtónak, és arra kértem, várjuk meg ezzel a lépéssel a járványhelyzet végét, mert az ilyen dolgokat szemtől szembe kéne megbeszélni. Nincs rendjén az, hogy telefonon, előzetes megbeszélés nélkül lépjünk meg ilyet.

Izgalmas lett volna a Barcelona elnökének lenni, de látni kell, hogy a feltételek megfelelőek-e mindehhez. Amennyiben nem élvezed eléggé a vezetőség támogatását, illetve nincs megfelelő hitelességed, úgy nincs sok értelme a jelölésnek.”

A puccskísérlet tehát kudarcba fulladt, Bartomeu nem is habozott a bosszúval, lemondásra szólította fel őket, erre viszont addig nem hajlandóak az érintettek, amíg nem tisztázódik a kérdéses ügy, illetve amíg le nem zárul a költségvetési év.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)