- 300 g liszt
- 1 kiskanál só
- 2 dl meleg víz
- egy csipet oregánó
- 1 csomag instant élesztő
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 konzervdoboz kukorica
- 200 g gomba (konzerves is lehet)
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kis doboz paradicsom konzerv
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 evőkanál étolaj
Összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a sót, az oregánót, a tejet, az olívaolajat és a meleg vizet. Ezekből tésztát dagasztunk, amit 35-40 percig pihentetünk.
Kevés étolajon a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a bacont. Amikor a bacon illata kezdi belengeni a konyhát, hozzátesszük a sűrített paradicsomot is. Készre főzzük.
A konzerves kukorica levét kiöntjük, a gombát felszeleteljük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a megkelt tésztát úgy, hogy egy kb. 40x60-as téglalapot kapjunk.
Megkenjük a tésztát a paradicsomos, baconos alappal. Arányosan elosztjuk rajta a kukoricát és a gombát. A tésztát óvatosan feltekerjük. A tekercset másfél centis darabokra vágjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral borítunk, és a tekercseket szépen sorakoztatva ráfektetjük. Hagyjunk helyet a tekercsek között, mert azok sülés közben még nőni fognak.
200 fokon 15 percig sütjük. Frissen fogyasztjuk a gazdagon töltött pizzatekercseket.