Jump to content

Villámgyors ételek - pizzatekercs

2014. 12. 12. 17:20

A pizzát mindenki szereti és képesek vagyunk belőle bármennyit megenni egy hónapban. Nos ha szoktál otthon pizzát sütni, akkor nem sok választ el, hogy elkészítsd az első pizzatekercsedet is. De ha nem, akkor is nyugodtan kipróbálhatod, hisz egyszerű és laktató finomságot kapsz a végén, melyet mindenki szeretni fog.

Hozzávalók:
  • 300 g liszt
  • 1 kiskanál só
  • 2 dl meleg víz
  • egy csipet oregánó
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzervdoboz kukorica
  • 200 g gomba (konzerves is lehet)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kis doboz paradicsom konzerv
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 evőkanál étolaj

Összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a sót, az oregánót, a tejet, az olívaolajat és a meleg vizet. Ezekből tésztát dagasztunk, amit 35-40 percig pihentetünk.
Kevés étolajon a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a bacont. Amikor a bacon illata kezdi belengeni a konyhát, hozzátesszük a sűrített paradicsomot is. Készre főzzük.
A konzerves kukorica levét kiöntjük, a gombát felszeleteljük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a megkelt tésztát úgy, hogy egy kb. 40x60-as téglalapot kapjunk.
Megkenjük a tésztát a paradicsomos, baconos alappal. Arányosan elosztjuk rajta a kukoricát és a gombát. A tésztát óvatosan feltekerjük. A tekercset másfél centis darabokra vágjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral borítunk, és a tekercseket szépen sorakoztatva ráfektetjük. Hagyjunk helyet a tekercsek között, mert azok sülés közben még nőni fognak.
200 fokon 15 percig sütjük. Frissen fogyasztjuk a gazdagon töltött pizzatekercseket.

Forrás és fotó: mindmegette.hu