Jump to content

A citromos víz jótékony hatásai I.

2014. 11. 11. 18:54

Biztos hallottál már róla, hogy a citroms víznek számos jótékony hatása van. Ha esetleg még nem, akkor most hallassz és azt is megtudhatod, hogy mik is ezek.

A citromos víz akkor tudja kifeteni legjobban jótékony hatását, ha reggel, éhgyomorra fogasztod. Egy pohár szobahőmérsékletű vízbe facsarj bele kb egy fél citromot, vagy egy kicsit többet ha nem bánja a gyomrod. Fontos, hogy magát a gyümölcsöt használd és ne citromlevet, mert az csak nagyon kis mennyiségben tartalmaz valódi citromot. És most jöjjenek a jótékony hatások:

Segíti az emésztést: Ez az egyik legfontosabb jótékony hatása, melyért már megéri néha-néha egy kis citromos vizet inni. A citrom elősegíti az emésztőnedvek termelését, valamint bizonyítottancsökkenti az esetleges gyomorproblémákat. Mindezek mellett felpörgeti az anyagcserét, ezáltal pedig segíti a hatékony emésztést.

Segíti a diétádat: Ha valami gyorsítja az anyagcserédet az mindig segíti a fogyást is, hiszen a hatékonyan működő emésztőrendszer az egyik kulcsmomentuma az elhízás elkerülésének. A citromos víz mindezek mellett segíti améreganyagok kiürülését, amik ugyancsak akadályoznák a gyors fogyást. Persze ez sem úgy működik, hogy minden reggel megiszol egy kicsit és ennyitől máris fogyni fogsz, de remekül megalapozhatja a diétát.

Erősíti az immunrendszert: Az köztudott, hogy a citrom gen gazdag C-vitamin forrás, de azt már kevesebben tudják, hogy még káliumot, magnéziumot és vasat is tartalmaz. Ezt az immunerősítő hatást kiegészíthetjük más téli fűszerrel, mint a fahéj vagy a gyömbér.

Forrás és fotó: hillvital.hu

Írta: Molnár Adrienn