Jump to content

Mutasd meg, hogyan élsz

2021. 08. 08. 20:11

“2020. július 25-én filmezd le egy napod, és részese lehetsz egy globális dokumentumfilmnek, melynek producere Ridley Scott, rendezője Kevin Macdonald, operatőre pedig te vagy.” – hangzik a felhívás a YouTube oldalán.

 

Ausztrál bozóttüzek. Zavargások Hongkongban. Egy világjárvány, amely értékes életeket vett el, és megváltoztatta azt, ahogyan élünk. Tüntetések Amerika minden szegletében – és világszerte – azért, hogy a fekete életek is számítsanak. De mindezen rendkívüli események közepette a hétköznapi élet megy tovább.
Megosztjuk egymással a pillanatokat, a zenét és az ételeinket.
Táncolunk. Nevetünk. Sírunk.
Szeretünk. Félünk. Remélünk.

Ez lenne a lényege annak a dokumentumfilmnek, aminek bárki részese lehet. Tehát csak az a dolgod, hogy kamerát vagy okostelefont ragadsz, és forgatsz egy pár perces filmet arról, hogy élsz te, mi vesz körül, milyen örömteli vagy érdekes eseményeknek lehetsz szemtanúja minden nap.

Az esemény egyébként nem újkeletű, 2010 júliusában már meghirdették ugyanezt, akkor a Life in a day, azaz Az élet egy napban dokumentumfilmhez több tízezer ember ragadott kamerát és követte a meghívást. A 189 országból beküldött több mint 80 ezer klippel Az élet egy napban minden idők legnagyobb alkotógárdájú filmprojektje lett. A 4500 órányi felvételből Kevin Macdonald és csapata egy 90 perces filmet készített, amely a 2011-es Sundance Filmfesztiválon és a YouTube-on debütált.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)