Jump to content

Furcsa utolsó kívánságok

2019. 03. 03. 16:20

Az emberek olykor furcsák. És a halál közeledtével nem lesznek kevésbé azok. A Redditen nemrég egy érdekes topik nyílt: a felhasználók elkezdték mesélni, hogy melyek voltak a legmeghökkentőbb, legbizarrabb végrendeletek, amelyekkel valaha találkoztak.

Volt, aki ügyvédként dolgozott, volt, aki csak hallotta a történetet, és voltak, akik személyesen tapasztalták meg, milyen az, ha az egyik furcsa családtag még a halála után is sok fejtörést okoz.

„Minősített ügyvéd vagyok, ez a két kedvenc történetem:

1. Egy hölgy egyszer egy 100 ezer fontos bizalmi alapot akart létrehozni a házi kedvencének, ami egy hal volt. Amikor megkérdeztem, hogy ez egy különleges halfaj-e, megerősítette, hogy csak egy egyszerű aranyhal, de azt akarta, hogy minden nap friss avokádót ehessen, és a közelben élő kutyasétáltató minden nap benézzen hozzá, miután meghalt. Teljesen komolyan gondolta.

2. Egy másik hölgy bevallotta, hogy van egy titkos lánya, akire pénzt és fotókat akar hagyni, anélkül, hogy a családja rátaláljon. Még a férje sem tudott róla. Érdekes beszélgetés lesz, amikor elmegy.

„Az egyik rokonom egy végrendeletek készítésével is foglalkozó irodánál dolgozott. Egyszer azt a kérést kapta a megbízottól, hogy a hamvait szórja szét egy ultrakönnyű repülőgépből.”

„Amikor a nagypapám meghalt, azt kérte a végrendeletében, hogy tisztítsam ki a fészerét, egyedül. Találtam marihuánamagokat, pornófilmtekercseket, és egy csomó fura, kellemetlen cuccot. Drogozáshoz használt csöveket, kokszkanalat, feltehetően még a virágzó 70-es évekből, valamint volt ott egy hűtőszekrény, ami régi pornómagazinokkal volt tele, és volt benne egy műanyag pénisz is.”

„A nagyszüleim végrendeletében volt egy ilyen záradék: ha bármelyik kedvezményezett úgy dönt, hogy vitatja az örökölt vagyon tartalmát, a részesedésük 1 euró lesz, és semmi más. Úgy tűnik, ez egy elég jó módja annak, hogy megőrizze a harmóniát az életben maradt családtagok között.”

„Nem vagyok ügyvéd, de a nagyapám eltette a vesekövét, hogy az unokatestvéremre hagyhassa. Sosem jöttek ki igazán jól.”

„Az én örökségem egy 90-es évekbeli modellválogatás. Szörnyű volt. Meg voltak a szüleim győződve arról, hogy egy nap majd sokat fog érni. Ez 2011-ben volt.

„Én sem vagyok ügyvéd, de az édesanyám belefoglalta a végrendeletébe, hogy ha gyanús körülmények között hal meg, akkor a húgom és én nem kapunk semmit. Hozzáteszem, hogy sok bűnügyi sorozatot néz.”

„Amikor egy férfi meghalt, olyan pénzügyi feltételeket szabott meg a végrendeletében, hogy csak akkor részesül a vagyonából a lánya, amíg egy bizonyos súly alatt maradt. A férfi még a sírból is irányította az étrendjét.”

„A múlt héten egy olyan ügyön dolgoztam, ahol a szülők több millió dollár értékű műalkotást hagytak különböző emberekre és jótékonysági szervezetekre, míg a gyerekeikre csak két macskát hagytak. Mint kiderült, a macskákkal még a gyerekeik lepték meg őket öregkorukra, hogy ne legyenek annyira magányosak, ők viszont rühellték őket, a gyerekeik viszont nem engedték, hogy megszabaduljanak tőlük. Nos, most visszakapták.”

„A bosszantó nagymamám 20 dollárt hagyott a nagynénémre, hogy így emlékeztesse arra, hogy egyszer meglopta őt 20 dollárral.”

„Egy ügyvédi irodában dolgozom. Az egyik ügyfél 100 ezer dollárt hagyott két macskájára, hogy megőrizhessék jelenlegi életszínvonalukat.”

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)