Jump to content

A legnagyobb luxus a repülőn

2019. 01. 01. 22:20

Persze Dubaj hivatalos légitársaságától, az Emirates légitársaság nem is várhatunk mást, csak mérhetetlen rongyrázást. 

Közel négy évet ölt bele a társaság abba, hogy olyan luxuskabinokat fejlesszen ki a széles törzsű  Boeing 777-300ER és 777X repülőgépein, hogy ne csak a közönséges utasoktól, de a business classokon utazó proliktól is elszigetelhessék magukat a legtehetősebbek. Nem kis pénzért.

Ezekből az apartmanszintű kabinokból hatot alakítottak ki minden fentebb említett gépükben, de olyan borsos áron, ami gyakorlatilag egymagában fenntartaná a társaságot. A Mercedes-Benz volt a megfelelő partner az enteriőrök kialakításában, őszintén szólva nagyon meglátszik ez a magasélet szintű kivitelezés.

A gép szélében kiépített luxuskabinokból három ablakon át nézelődhetnek ki a kőgazdag VIP utasok, a középső részen pedig kivetítőkkel élőben nézhetik a gép külső részén elhelyezett kamerák képeit, hogy meglegyen az illúzió. De persze nem csak ez szolgálja az amúgy magas színvonalú élmény mellett őket, hanem a kedvük szerint állítható világítás és hőmérséklet, a kiváló multimédiás központ, illetve a zéró-gravitációs módba állítható bőrfotelek, amik az alvást olyan szintre emelik, ahogy azt illik.A tervek szerint 2019 vége felé teljesen elkészülnek ezek a kabinok, és Brüsszel és Genf, majd Chicago, Perth és Brisbane lesznek az első úticélok, ahová az Emirates azokkal a gépekkel repíti az utasait amikben ezek a lakosztályok elérhetőek.

Azt egyenlőre nem tudni, hogy a flotta meglévő gépeibe is beépítik-e ezeket, ahogy azt sem, hogy Budapesten is járni fognak-e ezek a gépek.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)