Jump to content

Újabb bőrápolási tanácsok

2019. 03. 12. 12:42

A száraz bőrűeknek a tél igazi kihívást jelent, de még a normál ápolásra szoruló bőr is érzékenyebbé válik ilyenkor. A helyzet bár tavasszal némileg javul, a hűvösebb szelek és a sok csapadék továbbra is próbára tehet minket.

Tölts kevesebb időt fürdőzéssel és a zuhany alatt

Lehet, hogy a hosszú, forró zuhanyok és fürdőzések fantasztikusan ellazítanak, majd feltöltenek téged, de a bőröd nem lesz annyira hálás értük. A forró víz először is eltávolítja a bőrt fedő természetes olajokat, amelyek a lágyságért és simaságért felelnek, továbbá negatívan nincs jó hatással az epidermisz (a bőr felső hámrétege) állapotára.

A legjobb, ha a zuhanyzásaid és fürdőzéseid számát, illetve idejét is redukálod, ha pedig nem esik nehezedre kicsit komfortzónán kívül mozogni, akkor a meleg-hideg váltózuhanyt is kipróbálhatod. A bőröd értékelni fogja, arról nem is beszélve, hogy a regenerációra is pozitív hatással van, ha a sportolás is része az életednek.

Hidratálj

Tudjuk, ezzel nem mondtunk újat, azonban a hidratálás nemcsak az arcodra és a kezedre, hanem az egész testedre vonatkozik, szakálltól a lábakig. A legjobb megoldást a testápolók és testbalzsamok nyújtják, de egy hidratáló szappant és mosakodószert is beszerezhetsz – ez lényegében az egyik legegyszerűbb módja a szárazbőr-betegségek megelőzésének, illetve kezelésének.

 

Párásító

Van, ahol gondot okoz a túl sok pára, azonban a túl száraz levegőnek is megihatjuk a levét. Az aranyközépút ezúttal is játszik, ha pedig száraz bőröd van, akkor egy párásító készülék jót is tehet veled – vagy hagyatkozhatsz a klasszikus megoldáshoz is, azaz egy vizes törülközőt teríts rá a fűtőtestre éjszaka. Nemcsak a száraz s viszkető bőrre gyógyír, de a szűnni nem akaró köhögésre és a zavaró szemviszketésre is – ezért megfázáskor vagy folyamatos monitor előtt ücsörgés esetében is jól jöhet.

Borotválkozz zuhanyzás után

Zuhanyzás után a bőr puhább, az arc- és testszőrzet pedig ilyenkor kisebb ellenállást tanúsít. Tehát a borotválkozást érdemes ilyenkorra halasztani, a szárazon történő borotválkozás akkor sem javasolt, ha egy elektromos cuccal vágsz neki a dolognak. Esetleg egy hámlasztó, arclemosó folyadékkal is megtisztíthatod a bőröd előtte, hogy az irritáció mértékét csökkentsd, ami pedig aranyszabály: ne használj életlen borotvát – amelyet a bőröd körülbelül annyira szeret, mint te a napon felejtett bontott sört.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)