Jump to content

Megint a komfortzóna a téma

2019. 01. 01. 22:20

Minden arról szól, hogy a boldogságod, a sikereid, a pénz és minden célod a komfortzónádon kívül van. De miért?

Valóban jobb a biztos rossz, mint a bizonytalan jó?

A biztosban már megszokott minden, otthonosan mozogsz benne, de nem jó. Közel sem. Lehet a meleg húgyban pancsikolni, vagy meghozhatod életed legjobb döntéseit. Az, hogy te milyen döntést hozol végül, csak és kizárólag rajtad áll. Nem okolhatod sem a családod, sem a szomszédot, sem a főnököd, sem a kormányt.

A megszokás vagy a jól működő napi rutin az értékesebb?

Ha a megszokások (vagy rossz szokások, káros szenvedélyek) rabja vagy, akkor te érted. Mivel kezded a reggeled? A Facebook idővonal céltalan és soha véget nem érő tekerésével, vagy olvasással, zenével, esetleg egy kis mozgással? Ne a híreket kapcsold be reggel, hanem a kedvenc zenéd, amitől felpörögsz. Ne a reggeli híreket hallgasd a rádiódon, hanem adj egy kis csendet magadnak, ajándékozd magad, magadnak. Ezeken az apróságokon bukik vagy áll az egész napod. Lehúzó megszokás, vagy a kényelmetlenebb de pozitív hatásokat hozó tudatos napi rutin? Utóbbi mellett voksolunk!

A félelmeid nem más, mint a mentális gátad!

A sikereid felé vezető út a mentális akadályaiddal vannak keresztülhúzva, amivel számtalan alkalommal találkozhatsz hétköznapjaid során. Visszatartanak az első, és az azt követő összes lépéstől amivel szélesítheted látóköröd a világra, vagy túlléphetnél nyomasztó problémáidon. Mi volna ha már ma elkezdenél azon dolgozni, hogy ezeket az akadályokat félrehajítsd, átugord, vagy csak felrúgnád őket a fenébe, és célba vennéd azt, amit akartál. Tegyél érte, mert az kifizetődő, hosszútávon is. Nem könnyű, de bármire képes vagy, ha igazán szeretnéd!

A kontroll az, ami miatt kézben tartható bármi!

Nem könnyű megbízni másokban. Az ember egy tipikusan olyan lény, aki nem szereti alárendelni magát másoknak, nem szereti ha kiszolgáltatott helyzetbe kerül. Minden vezető legfőbb problémája a fokozatosan megszűnő kontroll, azokban az esetekben mikor nem hazai pályán mozog, vagy idegenek “merészkednek” féltve őrzött területére. Akár a kutyák, akik folyamatos csaholással akarják megfélemlíteni “ellenfeleiket”. A bizalom mindenkinek jár? Nem biztos. De egy próbát mindenképp tenned kéne.

 

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)