Jump to content

Ne utáld a hétfőt

2018. 12. 30. 11:12

Az emberekben egy valami egész biztosan közös, és egyetértenek: a kurva hétfő reggel utálata!

 

De ez legyen az ő bajuk, te meg lépj ki a tömegből. Kapsz most 5+1 tippet ahhoz, hogy ne a péntek délutánt várd már hétfő reggel, hanem lehetőségként tekints az elkövetkezendő hétre.

Hétvége

Ereszd ki a gőzt! Nem lehet úgy nekiállni egy új hétnek, hogy hétvégén is széthajtod magad, pláne ha azzal, amivel egész héten foglalkozol. Pihenj, lazíts, csinálj mást és próbáld meg a gondolataidtól jó messzire űzni a következő hét feladataid és akadályait. Majd ha odaérsz, küzdhetsz vele.

Tervezés

A legtöbb ember csak morgolódik, bárcsak ne hétfő lenne. De te előrébb is járhatsz már egy lépéssel: kezdd el vasárnap összeszedni a gondolataid, tervezd meg a hetet.

„A vasárnap tökéletes a kezdéshez. Mindenki a hétfőt, a hét első napját tartja az új dolgok kezdetéhez legjobbnak (…). Egy nappal a többiek előtt járni, akik csak haboznak és tétováznak, nem végeznek soha, semmivel…”

– Blue Jean

Vágjunk bele!

A halogatás helyett a dolgok közepébe is ugorhatsz rögtön. Kezdd el a legnehezebb feladatoddal, és máris kicsit lazább lesz a hétfői napod, és talán még a hét hátralevő része is.

Kelj korábban mint a többiek!

Mire a többiek betámolyognak az irodába, te már túl lehetnél egy sor sikerélményen. Túl a reggeli kávén, egy motiváló könyvön, edzésen. Hát nem sokkal jobb így?

 

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)