Jump to content

Vidd csajozni a kutyádat

2018. 12. 28. 20:39

Ha kutyás vagy, már biztosan tapasztaltad, hogy mennyivel többen szólítanak meg akkor, amikor kutyával vagy, mint nélküle. Négylábú barátod ugyan párkapcsolati tanácsokat nem ad, az utcai ismerkedésben nagy segítségedre tud lenni. Egy kísérletsorozaton keresztül is bizonyították, hogy a kutya egyértelműen bizalmat ébreszt a nőkben, és akár telefonszámot is könnyebben szerezhetsz, ha a kutyád társaságában kéred.

A következő helyzetekben bizonyítottak a kutyák.

1. Egy férfi kutyával és nélküle pénzt kért az utcán idegenektől.

2. Egy nő kutyával és nélküle kért pénzt az utcán idegenektől.

3. Egy férfi kutyával és nélküle pénzérméket ejtett el, és azt figyelték hányan segítenek összeszedni.

4. Egy férfi kutyával és nélküle nők telefonszámát kérte el.

Az egyes kísérletekben minden esetben ugyanaz a férfi vagy nő szerepelt kutya nélkül, majd kutyával.

Az eredmény:

Az első három esetben az eredmények azt mutatták, hogy nemtől függetlenül hajlamosabbak voltak az emberek segíteni egy kutyásnak. A negyedik esetben pedig a megszólított nők közül többen adták meg a telefonszámukat akkor, amikor a számot kérő férfi kutyával volt.

Dr. Helen Fisher, a Kinsey Institute kutatója, egy vezető amerikai társkereső oldalon végzett célzott felmérése alapján elmondta, hogy különösen a nők, messzemenő következtetéseket vonnak le abból, hogy valakinek van-e háziállata. Általánosságban úgy ítélik meg, hogy ha valaki képes ellátni egy másik élőlényt, és együtt élni vele, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a párkapcsolatában is képes figyelni a másik igényeire, alkalmazkodni és elköteleződni.

Azt hogy a kutyás férfiak valóban mind rendelkeznek-e a nők által feltételezett tulajdonságokkal, a felmérések nem vizsgálták, viszont az biztos, hogy egy kutya az utcai ismerkedésben előnyt jelent, és számos remek témát biztosít az első beszélgetéshez. Ráadásul, jól szűri az érdeklődőket. Ha veled van a kutyád, akkor azok fognak szóba elegyedni veled, akik mindkettőtöket szimpatikusnak találnak.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)