Jump to content

Spórolás okosan

2014. 10. 10. 15:33

A mai világban sajnos mindenki kénytelen spórolni egy kicsit. Sokan ezt úgy oldják meg, hogy lemondanak bizonyos dolgokról legyen szó egy új ruháról vagy egy mozijegyről. De a spórolásnak könnyebb módja is van, amit otthon a négy fal között meg lehet oldani.

Gyakorlatilag minden számlából le lehet faragni egy kicsit, így amikor kijön az a bizonyos sárga csekk, nem kell azon gondolkodnunk melyiket is fizessük be először. Nézzük néhány példát.

Mindenki szokott fürdeni, de nem mindegy hogyan teszed. Ha nem a kádban ülve csinálod, hanem zuhanyozol, azzal negyedannyi vizet spórolhatsz, mely elég sok pénz is egyben. Persze még ezt is lehet csökkenteni, ha nem engeded folyamatosan a vizet, csak akkor mikor szükséges.

Fűteni is mindenki szokott télen, hiszen hideg van és fázunk. De nem kell a termoszt 30 fokra állítani, hogy olyan idő legyen, mint a trópusokon. Egy ember jól elvan 20 fok körüli hőmérsékleten is, max fel kell venni egy pulcsit.

A főzésen is meglepően sokat lehet spórolni. legyen szó akár villanytűzhelyről, akár gáztűzhelyről, mind a két esetben a főzés során rengeteg hő távozik, mely tökéletesen fűti a konyhát, mikor ott vagyunk, nem kell ezért bekapcsolni a radiátort. Ezen kívül pedig, ha sütünk valamint, nem feltétlen kell előmelegíteni a sütőt (kivéve, ha a recept megkívánja), és a már meleg sütőben a gáz elzárása után is lehet még sütni.

Az áramon való spórolás a legkedveltebb manapság. Kihúzni a töltőket, ha már nem töltenek semmit, vagy kikapcsolni a tévét, lekapcsolni a lámpát, hogy ne égjen feleslegesen. Ezek csak párak abból, amit megtehetsz a számla csökkentése érdekében.

Ha ezt a pár tanácsot megfogadod, ne aggódj nem kell lemondani egy szombat esti mozit sem és nyugodtan megihatsz még egy sört a barátokkal, nem kell attól tartanod, hogy a következő hónapban miből fogod a számlákat kifizetni.

Forrás és fotó: elet-erzes.blog.hu

Írta: Molnár Adrienn